21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kajdoči ponovo oborio državni rekord
19.05.2015.

Državno prvenstva u dizanju tegova za seniore i veterane održano je u hali sportova u Subotici. Na takmičenju u seniorskoj konkurenciji, pravo nastupa su imali takmičari sa ispunjenom normom u biatlonu.

U konkurenciji se našlo 50 takmičara u 8 težinskih kategorija. Takmičari KDT Spartak osvojili su tri šampionska prva mesta, jedno drugo i jedno treće mesto, što je ukupno pet medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji. Ni ovo takmičenje nije prošlo bez oborenih državnih rekorda. Takmičar KDT Spartak, Rožnjik Ervin u kategoriji 77kg oborio je državni rekord u biatlonu koji sad iznosi 297kg za mlađe seniore do 23 godine takođe i za seniore. Rekord je oborio i Kajdoči Tivadar koji je u izbačaju sa podignutih 200kg oborio državni rekord za mlađe seniore, međutim taj rekord nije bio dugog veka pošto je u sledećem pokušaju njegov brat Kajdoči Tamaš ponovo oborio državni rekord sa podignutih 201kg u izbačaju. Ova borba sa tegovima oduševila je publiku u Hali sportova u Subotici. Nije svakodnevno videti na našim prostorima podizanje tega iznad glave od 200kg a pogotovo ne dva puta zaredom.

Kajdoči Tamaš je oborio drđavni rekord i u trzaju sa podignutih 161kg za juniore do 20 godina i mlađe seniore do 23 godina kao i u biatlonu u obe uzrasne kategorije koji sad iznosi 362kg.

  Share on Facebook