18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
In Memoriam - Ivica Kajdoči
25.05.2015.

Dugogodišnji novinar Radio Subotice Ivica Kajdoči danas je, posle kraće bolesti, preminuo u Subotici. Ivica Kajdoči je rodjen 1946. Godine u Bajmoku. Jedan deo profesionalne karijere proveo je u vojnoj službi, i za veliki humani gest spasavanja poplavljenih prilikom izlivanja Ibra 1967. godine, proglašen je počasnim gradjaninom Kraljeva.

U Radio Suboticu je došao neposredno nakon osnivanja ove radio stanice, 1970. godine, i ostao je sve do penzionisanja 2010. godine. Uglavnom se bavio sportskim novinarstvom, i ostaće upamćeni njegovi prenosi fudbalskih utakmica. Pamtiće ga i subotički poljoprivrednici sa kojima je svakog vikenda razgovarao u emisiji "Od setve do žetve". Bio je dopisnik jugoslovenskog spotskog lista Sport, a poslednjih 15 godina pisao je i za Frankfurtske vesti na srpskom jeziku. Aktivno je bio uključen i u osnivanje dopisništva SOS-kanala, prve sportske televizije.

813_1.jpg

Ivica Kajdoči je bio idejni tvorac poznatog fudbalskog turnira "Stevan Ćele Vilotić", koji se svake godine održava u Subotici, i na kojem su ponikli brojni vrhunski fudbaleri koji sada postižu velike uspehe u svetu. On je bio i predsednik severno-bačke sekcije Udruženja sportskih novinara Srbije.

Poslednje priznanje dobio je nedavno od Sportskog društva Jovan Mikić Spartak za veliki doprinos subotičkom sportu i radijskom izveštavanju. Slušaci se sećaju njegovog specifičnog glasa, a on ni nakon penzionisanja nije prestao da se bori za svoj Radio - Radio Suboticu.

Komemoracija će se održati u sredu 27. maja sa početkom od 13:30 časova u Velikoj većnici Gradske kuće a sahrana dva sata kasnije od 15:30 časova na Pravoslavnom groblju kod Dudove šume.

  Share on Facebook