18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
EkOlimpijada u Subotici
27.05.2015.

Subotica je bila domaćin "EkOlimpijade" pod sloganom "Moje školsko eko dvorište" koja je održana u Hali sportova. Takmičila su se deca osnovnih škola sa kojima se družio olimpijac, atletičar Mihail Dudaš, učesnik Olimpijskih igara u Londonu i osvajač srebrne medalje na Evropskom Prvenstvu u desetoboju.

U sklopu akcije Dudaš je u OŠ "Vladimir Nazor" u Đurđinu posadio sa osnovcima pet stabala i simbolično otvorio "Olimpijsku aleju". Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Takmičenje koje se odvijalo u hali sportova bilo je uz podršku Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture grada Subotice. Prisutan je bio i član gradskog veća Subotice zadužen za obrazovanje Blaško Stanti kao i Vjekoslav Ostrogonac zadužen za sport, omladinu i turizam koji je pozdravio sve prisutne ispred grada domaćina i poručio učesnicima da brinu o svom okruženju: - Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije što je danas ovde sa nama, a posebno zahvaljujem našem olimpijcu Mihailu Dudašu što je danas naš gost. Nije bitno da pobedite u današnjim radionicama, samim vašim učešćem svi ste pobednici.

814_3.jpg

U sportsko-ekološkoj radionici "EkOlimpijsko igralište", posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada.

Učesnici EkOlimpijade posebno su se obradovali što imaju prilike da upozanaju olimpijca Mihaila Dudaša koji je svečano otvorio EkOlimpijadu: - Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije koji me je pozvao da budem jedan od učesnika u ovom projektu. Biti sportista i olimpijac je nešto najlepše, baviti se svakodnevno poslom koji volite je neprocenjivo. Savetovao bih sve vas da počnete da trenirate, ne nužno profesionalno, već i u vidu rekreacije jer ćete kroz sport upoznati mnogo sjajnih ljudi. Zahvalio bih se i kompaniji Coca-Cola, TOP partneru Međunarodnog olimpijskog komiteta što podršava projekte olimpijskog obrazovanja dece u Srbiji.

814_2.jpg

  Share on Facebook