18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odlični rezultati atletskog kluba Spartak
28.05.2015.

Takmičari Atletskog kluba Spartak pripremaju se za najvažnija takmičenja sezone, a o novoj atlentovanoj generaciji na severu Bačke bilo je rečni na konferenciji za štampu koju je otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport, omladinu i turizam. Ostrogonac je istakao da Subotica, shodno Programu razvoja sporta, posebnu pažnu posvećuje bazičnim sportovima kao što je atletika i dodao:

- Rezultati AK Spartak pokazuju da smo imali razloga zašto smo atletiku prepoznali kao važan sport. Čestitam im na dosadašnjim rezultatima, želim da budu još bolji, a zajedno radimo na poboljšanju uslova za rad- kazao je Ostrogonac.

Da se Upravni odbor osvrće na sturku, privredu, predstavnike škola, sudijskih organizacija, takmičara i roditelja potvrdio je Slobodan Vojinović, predsednik AK Spartak- U sazivu kvaliteta i snage probali smo da napravimo sinergiju sa Atletskim savezom Vojvodine, Atletskim savezom Srbije, Gradom Suboticom od kojihsmo dobili maksimalnu podršku, poradili smo na uslovima, nabavci opreme, a sportisti su već radom i rezultatima opravdali uloženo. Naša želja i obaveza je da poljšamo poziciju atletike, da pojačamo broj takmičara Spartaka u reprezntacijama, da imamo muške i ženske ekipe u svim selekcijama, a da nam motiv bude olimpijska norma. Zajednički zadatak je atletska staza, pa da, možda već 2017. godine, u našem gradu vidimo nešto od evropske atletike. U svemu tome, najboljeg partnera imamo u Gradu Subotici.

Da se u Atletskom klubu Spartak stvaraju novi asovi istakao je Jožef Keršei, šef stučnog štaba, a on je i dodao da je u toku projekat stvaranja nove generacije.- Pre sedam-osam godina bili smo proglašeni za najbolji sportski kolektiv Subotice, a bili smo i među najboljima u Srbiji. Ta ekipa se raspala, neki su otišli da studiraju, neke su omele povrede, a neki su jednostavno ostavili sport. Tada smo, sa najbližim saradnicima Belom Evetovićem i Zvezdanom Kalmarom krenuli u novi projekat, sa tada mlađim pionirima koji su u međuvremenu stasali i koji donose rezultate, kakve su imali i njihovi predstavnici koji su stizali do evropskih i svetskih takmičenja, pa i olimpijskih igara. U novoj sezoni nastek sada očekuju najvažniji nastupi, a ono što smo do sada uradili obećava. Ima Spartak u seniorskoj reprezentaciju već desetak godina nepobedivu Dijanu Šefčić, na pragu seniorske reprezentacije su i juniorke Jovana Ilić i Juna Jović, dok će u juniorskoj možda biti Bojana Savanov i Valentina Kenjereš. U mlađim kategorijama imamo talentovanu Jovanu Vukas, to je još mnogo talentovanih sportista. Naravno, tu su i naši veterani koji izuzetno uspešno brane boje našeg kluba na najvećim takmičenjima za veterane- dodao je Kereši.

815_2.jpg

  Share on Facebook