18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Spartak Vojput vicešampion u prvenstvu i Kupu
06.06.2015.

Spartak Vojput okončao je veoma uspešnu sezonu osvajanjem vicešampionske titule u Prvenstvu i ulaskom u finale Kupa Srbije. Odličnim rezultatima ostvarili su učešće u regionalnoj SEHA ligi u narednoj sezoni.

Subotički rukometaši su u regularnom delu sezone osvojili prvo mesto i sa čelne pozicije dočekali play off u koju su se uključile ekipe iz Seha lige Vojvodina i Radnički. Takmičenje u play offu započeli su iz početka i ponovo dokazali svoj kvalitet. Nakon deset odigranih kola bilji od njih su bili jedino aktuelni prvaci Srbije, ekipa Vojvodine iz Novog Sada. Osvajanjem drugog mesta Spartak Vojput je prevazišao svoje ambicije za ovu sezonu i osigurao učešće u SEHA ligi gde će se takmičiti sa izuzetno jakim ekipama kao što su Vesprem, Tatran Prešov, Vardar, Zagreb, ....

820_1.jpg

Pored prvenstva uspeh je zabeležen i u Kupu Srbije. U prvom delu sezone osvojili su Kup Vojvodine pobedivši u finalu ekipu Jugovića u Novom Sadu. najmasovnije takmičenje nastavili su u Kupu Srbije gde su u četvrtfinalu u dva meča bili bolji od Crvene Zvezde i ponovo se nakon dve godine našli na finalnom turniru Kupa. U polufinalnom susretu pobedili su ekipu železničara sa 28:26 (16:11). Zaustavljeni su tek u finalu od šampionske ekipe Vojvodine. Nakon finalne utakmice dobili su medalje i pehare a da Spartak Vojput ima i potencijal videlo se na finalnom turniru Kupu gde je za najperspektivnijeg igrača proglašen Vukašin Rakocija.

820_2.jpg

Rukometašima sleduje zaslužen odmor a krajem jula okpuljanje i priprema za narednu sezonu u regionalnoj ligi. Subotičani će ove godine imati priliku da posmatraju veoma kvalitetne mečeve u Hali sportova i da bodre "putare" koji svake godine idu stepenik više u svojim sportkim rezultatima.

820_3.jpg

  Share on Facebook