16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Fudbalerke osvojile duplu krunu
07.06.2015.

žFK Spartak pored uspeha u prvenstvu gde su osvojile petu uzastopnu titulu, osvojile su i Kup Srbije. Subotičanke su do duple krune u tekućoj sezoni stigle u produžecima finalne utakmice protiv LASK Crvene Zvezde pošto su u toku 90 minuta propustile veliki broj veoma izglednih prilika za pobedu. Ipak, u dodatnih pola sata su pokazale svoj kvalitet i sa dva gola Nikolićeve zasluženo osvojile KUP Srbije.

U finalnom susretu Crvena Zvezda je u prvom poluvremenu uspela dobro organizovanom odbranom da zaustavi sve napade golubica. Fudbalerke Spartaka imale su više od igre stvarale prilike ali je izostala realizacija. U poslednjim trenucima prvog poluvremena beograđanke su preko Ivane Bobić koja je odlično izvela slobodona udarac sa oko 25 metara uspele da povedu.

U nastavku susreta golubice su igrale još ofanzivnije tako da se igra preselila na polovinu Crvene Zvezde. Ofanzivna i strpljiva igra isplatila se subotičankamau 82. minutu kada je Allegra Poljak poravnala rezultat. Nisu uspele subotičanke da postignu još koji gol u regularnom delu utakmice, ali su u dodatnih pola sata igre svoju bolju i nadmoćniju igru krunisale su sa dva lepa gola Milene Nikolić za konačnu pobedu i pehar namenjem osvajaču KUPA Srbije.

Nakon kratkog odmora fudbalerke Spartaka će započeti sa pripremama za nastupajuću sezonu i učešće u Ligi Šampiona gde su zbog dobrih rezultata u proteklim godinama našle u prvom šeširu među nosiocima grupa.

821_1.jpg  Share on Facebook