18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica dobila novi teren sa veštačkom travom
18.06.2015.

Subotica je dobila novi teren sa veštačkom travom koji je postavljen na Gradskom stadionu.To je prvi teren u Srbiji koji je postavljen posredstvom donacije tri partnera, FSS, UEFA i Ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije. Zvanično su ga otvorili Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog Saveza Srbije, Vanja Udovičić, Ministar omladine i sporta i Jene Maglai gradonačelnik Subotice.

Vrednost radova je iznosila oko 250.000 evra. Fudbalski Savez Srbije u prethodnom periodu je puno radio na poboljšanju infrastrukture što je jedno od najvećih problema srpskog sporta. Na svečanom otvaranju terenu prisustvovao je i Ilija Maravić, predsednik Skupštine Subotice, Vjekoslav Ostrogonac, člana Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Robert Toth, direktor JKP "Stadion" firme koja upravlja gradskom sportskom infrastrukturom.

828_1.jpg

Pored Subotice još nekoliko gradova dobiti nove terene sa veštačkom travom istakao je na današnjem svečanom otvaranju,Tomislav Karadžić.- Najveći problem srpskog fudbala je infrastruktura i to tereni na kojima se radi i trenira. U zadnjih par godina rešili smo pitanje reflektora na par terena po Srbiji a sada rešavamo pitanje terena sa veštačkom travom. Ovo je prvi u nizu koji se otvara u Srbiji,a u programu je jošdvanaest takvih terena koji će biti postavljeni, nadamo se, do kraja godine, u zavisnosti od sposobnosti klupskih rukovodstava, lokalnih samouprava i uopšte destinacija gde će se postavljati.Osim ovih, Ministarstvo planira još desetek terenaa mi smo u situaciji da iz dodatnih sredstava UEFE dođemo do nabavkeza još osam terena. Tako da u Srbiji u toku dve godine treba da bude postavljeno oko trideset novih terena sa veštačkom travom.

828_3.jpg

Ministarstvo sporta preko Strategije za razvoj sporta kao pririret su stavili izgradnja i poboljšanje sportske infrastrukture naglasio je MinistarVanja Udovičić -Jedan od prioriteta nam je obnavaljanje sportske infrastrukture.Radimo na racionalizaciji na svim osnovama, tereni se grade multisektorskim angažovanjem, gde želimo da se uključi više faktora, više institucija, da zajedničkim snagama dođemo do najkvalitetnijeg rešenja za srpski sport. Konkretno ovo jesaradnja između UEFE, FSS i Ministarstva Omladine i sporta kroz kojićemo u naredne dve godine izgradititridesetak novih terena u Srbiji.Znamo da je fudbal sport koji je najviše zastupljen, koji broji preko 2.400 klubova, i normalno je da se obnavlja sportska fudbalska infrastruktura.Tendencija je da što više mališana koristi ovakve objekte. Renoviramo terene koji će da okupljaju najveći broj mališana, želja nam je da pomognemo lokalnim samoupravama, ali i da one pomognu nama. Gradovi koji su uključeni u ovih prvih dvanaest terena su gradovi koji će i svojim sredstvimapomoći izgradnju terena.

828_2.jpg

Gradonačelnik SuboticeJene Maglaiistakao je spremnostlokalne samouprave da nalazi rešenja u obnovi sportske infrastrukture.- Ovo je lep dan za Suboticu, investuicija koja je vredna 250.000 eura i verovatno višedecenijski san fudbalera Spartaka da dobiju ovakav teren kako bi imali bolje uslove za rad.Zahvalio bih se Fudbalskom Savezu Srbije,gospodinu Tomislavu Karadžiću,SMB Gradnji i Peđi Petričeviću, radnicim ai direktoru JKP "Stadiona"koji su u najvećoj meri doprineli da se ovaj projekat ovako realizuje.Od kako smo preuzeli upravljanje nad Gradskim stadion ima ozbiljnih pomaka na objektu koji je bio ruiniran. Sasvim je drugačija situacija od kako grad vodi brigu u ovom objektu.Ove godineizdvojamo25 miliona dinara za izgradnju reflektora, a nadamo se i sredstvima sa pokrajinskog nivoa. Gotova je projektna dokumentacija, dobili smo građevinsku dozvolu, čekamo još odgovoriz pokrajine kako bi zajednički udružili sredstva i da tada raspišemo javnu nabavku. Pored toga postavili bi i nove stolice. Možete videti da mi ne pričamo puno već samo radimo na poboljašanju uslova svih sportskih objekata.

  Share on Facebook