18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Pioniri RK Subotica - treći na državnom prvenstvu
24.06.2015.

Povodom lepog sportskog uspeha organizovan je prijem i konferencija z aštampu rukometaša Subotice koji su na državnom Prvenstvu u konkurenciji pionira osvojili treće mesto.

Uspeh mladih rukometaša predstavio je član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac - Izuzetno mi je drago kada se okupimo da predstavimo neki sportski uspeh a posebno kada su u pitanju naši mladi sportisti. Rezultati koji se postižu u našem gradu u seniorskoj konkurenciji nisu slučajni, vidi se to iz primera ovih mladih sportista koji su pokazali svoj kvalitet. Ovom prilikom čestitam rukometašima Subotice na osvajanju trećeg mesta na Prvenstvu države.

834_2.jpg

Predsednik Rk Subotica, Saša Šaranović izuzetno je zadovoljan proteklom sezonom - Postojimo već trinaest godina i baziramo se na radu sa mlađim kategorijama. Trenutno RK Subotica ima oko 130 devojčica i dečaka. Protekla sezona nam je bila najuspešnija pošto smo osvojili treće mesto na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire. Pored ove selekcije i ostale su zabeležile odlične rezultate. Sve selekcije kluba se u toku šest meseci takmiče u ligama Vojvodine a drugih šest meseci na jakim domaćim i međunarodnim turnirima. Ne zadovoljavamo se ostvarenim rezultatim aveć težimo da budemo još bolji. Uspostavili smo i dobru saradnju sa RK Spartak Vojput i želimo da se naši najbolji igrači nađu u prvom timu Spartak Vojputa. Već sada imamo nekoliko izuzetnih pojedinaca koji u nasatvku karijere vidimo u dresu Spartak Vojputa. U narednom periodu bi želeli da pojačamo žensku ekipu koja bi bila baza za ženski klub Spartak.

Trener, Vuk Stankovićje napomenuo da je cilj pre početka sezone bio plasman na finalni turnir što je kipa i uradila. Samim plasmanom želje su im porasle da se osvoji medalja i uz malo sportske sreće i rukometne veštine i to im je pošlo za rukom. Sezonu je u takmičarskom delu započelo 200 ekipa a dvanaest najboljih se našlo na finalnom turniru gde su bile podeljene u tri grupe. Pobednivi grupa su se borili za medalje. RK Subotica je pobedila obe utakmice u grupi i tako obezbedila plasman u borbu za odličja pored ekipa Starog Grada i Novog Beograda. Obe utakmice su izgubili sa dv agol arazlike i tako osvojili bronzanu medalju što predstavlja veliki uspeh za klub.

834_1.jpg

  Share on Facebook