16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešna sportska školska godina u Subotici
25.06.2015.

Ova školska godina bila je izuzetno uspešna za sportiste školarce istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam na konferenciji za štampu. - Zadovoljstvo mi je da izrazim posebno zadovoljstvo na kraju jedne sportske školske godine. U saradnji sa Savezom za školski sport, profesorima i nastavnicima ostvareni su odlični rezultati koji su prevazišli prethodnu godinu koja je bila odlična. Ove godine rekordan broj učenika jer promovisalo sport, kao važnu stvar u njihovim životima. Bilo je preko 100 takmičenja, a uz masovnost je došao i uspeh. U sistemu školskih takmičenja ove godine je učestvovalo 3.720 učenika, prošle godine ih je bilo oko 3.000, a 2012. godine je bilo 1.780. Sve je ovo u skladu sa Programom za razvoj sporta, jer školski sport u njemu zauzima važno mesto. Cilj nam je, da za naredne četiri godine svim učenicima omogućimo da se besplatno bave sportom, baš kao što je u sistemu školskog sporta. Takođe, u okviru rada smo posvetili pažnju i školama iz prigradskih mesnih zajednica.

Generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture grada Subotice, Svirčev Radoslav izneo je niz podataka o uspesima školaraca - Iza nas je teška školska godina koja nam je pričinila mnogo zadovoljstva. Jedan od osnovnih ciljeva bio je da se omogući da svako dete može besplatno da se bavi sportom u okviru školskog sporta. Sve osnovne i srednje škole učestovale su na takmičenjima a bilo je i dobrih rezultata. Imali smo i republičkih prvaka, a iz velikog broja dece uvek dođe kvalitet. Ima puno takmičenja u toku godine pošto se u sitemu Saveza za školski sport Srbije nalazi trianaest sportova, zatim tu su takmičenja u suorganizaciji Saveza za školski sport Vojvodine i u lokalu takmičenje za najmlađe , Liga Su-šampiona. Pored tih takmičenja tu je još čitav niz drugih takmičenja po projektima.

835_1.jpg

Zvonko Vuković zahvalio se lokalnoj samoupravi koja podržava njihov rad naš rad, i svim kolegama i deci bez čijeg rada i zalaganja ne bi bilo toliko dece a ni rezultata. - Kolege izvode decu na takmičenja, rade svoj posao u školama, ali i pišu razne projekte pa je deo škola uspeo da dobije sredstva i opremu i time popravili stanje u školi.

Član Upravnog odmora, Sabina Topčagić Ujvari, ističe da se broj dece povećava svake godine. - Istina je da se deca bave sportom po klubovima, ali ima i dece koja ne treniraju, pa kroz školske selekcije izvuku najbolje što mogu. Deca žele da se bave sportom i takmičenjima, nemaju nikakvu presiju od strane nastavnika i profesora, pogotovo kada se bore protiv vršnjaka i kada je rad nagrađen rezultatima. Minja Lazin, nastavnica u školi koja je bila nauspešnija u protekloj sezoni - Sva takmičenja su protekla uspešno i u dobroj organizaciji koja je iz godine u godinu sve bolja. Zahvaljujući deci koja se bave sportom i posvećuju školske sekcije stigli smo do dobrih rezultata, najboljih među subotičkim školama. Iza svih nas je mnogo rada, zalaganja dece i druženja.Takmičarski duh je izražen, a kako takmičenje odmiče provodimo sve više vremena zajedno i postajemo kao prava porodica.

  Share on Facebook