18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Su Team obezbedio donaciju sportske opreme
02.07.2015.

Udruženje građana "Su Team" škola sporta obezbedilo je donaciju sportske opreme za fiskulturne sale osnovnih škola. Donacija je dobijena iz Holandije a primili su četiri osnovne škole, Jovan Jovanovič Zmaj, Ivan Milutinović, Đuro Salaj i žarko Zrenjanin došli su do vredne sportske opreme među kojima su švedske klupe, švedski sanduci, velike strunjače, male gimnastičke strunjače, tramboline, odskočne daske, gimnastičke staze, konj sa hvataljkama, kozlići za preskok, paralelni razboj i dr.

Saradnju Su Teama i grada predstavio je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Do sada smo imali dobru saradnju koju bi želeli u budućnosti da unapredimo. Drago nam je da postoji organizacija koja se bavi najmlađima, kaja ih uči da je sport veoma važan i u tom smislu ih usmeravaju. Sa druge strane za veliku pohvalu je njihova akcija snabdevanja gimnastičkom opremom fiskulturne sale osnovnih škola. Donaciju iz Holandije dobile su četiri škole koje su se nažalost jedine prijavile za ovaj vid pomoći.

837_2.jpg

Srđan Dakić, ispred Su Teama je pojasnio vrednost i poreklo donacije - Donaciju smo dobili od jedne Holandske firme koja se bavi razvojem dečijeg sporta. Pre dve godine smo ih kontaktirali i dobili smo donaciju za naše potrebe, nakon čega smo uspeli da izdejstvujemo i opremu za sve osnovne škole na teritoriji opštine Subotica. Jedini uslov je bio da se popuni i pošalje jedan zahtev. Samo četiri osnovne škole su to uradile i one su dobile donaciju. Uspeli smo da obezbedimo prevoz i oprema je stigla u te četiri škole. Oprema je još donirana Udruženju za osobe sa autizmom grada Subotice, gimnastičkom društvu Partizan iz Subotice, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu i Sokolskom udruženju Beograd Matica koja ima više gimnastičkih klubova. Očekujem da ćemo ubuduće naići na veće razumevanja među subotičkim školama.

Više pojedinosti o samo udruženju izneo je Siniša Repija - Mi smo udruženje građana koje postoji šest godina i od tada operativno radi sa decom. Trenutno imamo oko 120 članova. Radimo u dva pravca, u obliku škole sporta sa decom predškolskog uzrasta i to u četiri stepena škole sporta. Drugi pravac je naša akademija za one koji izađu iz škole sporta, tu nudimo deci da ostanu kod nas i da se bave fudbalom ili odbojkom i da ih usmeravamo na neke druge sportove. Pokušavamo da razvijemo kod dece opštu motoriku koja je kod mnogih slabija usled manjeg kretanja i čestog sedenja pred ekranima od kompjutera ili televizora. Pokušavamo da razvijemo njihovu ličnost da sami sebe pronalaze i da se sami opredeljuju za neki od sportova, koji je veoma važan segment života.

  Share on Facebook