16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rukometaši Veszprema i Szegedina u Subotici
28.06.2015.

Juniorska rukometna ekipa Veszprema i Segedina odradili su mini pripreme u Subotici. U toku boravka u našem gradu odigrali su niz prijateljskih utakmica sa mladim rukometašima RK Spartak Vojput, Rk Subotica i Rk Radnički Bajmok.

Pažnju je svakako privukla ekipa Veszprema čiji su seniori ove godine igrali finale Lige šampiona i zvanični eu vicešampioni Evrope. Klub veliku pažnju poklanja svojim mlađim selekcijama koji su najbolji u državi i imaju veliki broj reprezentativaca Mađarske. Prijateljsku utakmicu odigrali su sa svojim vršnjacima iz RK Spartak Vojput. Seniorske ekipe ova dva kluba ove sezone će se takmičiti u SEHA regionalnoj ligi. Prvo poluvreme prvog susreta završeno je rezultatom 7:7, da bi mađari u nastavku pokazali svoj kvalitet bolju fizičku spremu i zasluženo trijumfovali na kraju sa 24:13.U redovima subotičana nedostajali su igrači koji su priključeni prvom timu i uz njihovu pomoć rezultat bi sigurno bio puno povoljniji.U drugom susretu godinu dana stariji igrači Veszprema pobedili su subotičane sa 19:10. I u ovom susretu rukometaši Spartak Vojputa dostojno su parirali u prvom poluvremenu koje je završeno sa prednošču mađara od dva gola razlike. Međutim, u nastavku susreta favorizovana ekipa je došla do druge pobede. Utkamica je sigurno poslužila mladim subotičkim rukometašima da se oprobaju sa jakim protivnikom i uoče svoje nedostatke.

838_2.jpg

Ekipa iz Segedina došla je sa mlađom ženskom i muškom selekcijom kojima su se suprostavili ekipe Rk spartak Vojput, Rk Subotica i Rk Radnički Bajmok. Odigrali su četiri prijateljske utakmice, devojke iz Segedina su lakoslavile protiv RK Subotice, gde je ženska sekcija tek u povoju, dok su drugog dana posle velike borbemađarice tek u finišu slomile veliki otporRadničkog iz Bajmoka. U muškoj konkurenciji Segedin i Subotica su odigrali meč bez pobednika dok jeSpartak Vojput slavio sa jednim golom 26:25.

838_3.jpg

Sve boljim rezultatima subotičkih rukometnih klubova poraslo je interesovanje za ovim sportom u gradu i ovakve jake utakmice trenerima služe za uigravanje ekipe i ispravljanje nedostataka u igri i naravnoi za sticanje iskustva ovih mladih rukometaša.

  Share on Facebook