18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Top Sport - letnji kamp
25.06.2015.

Sportski Savez Grada Subotice uz podršku Sportskog saveza Srbije i ove godine za svoje članove organizuje sportski kamp u više sportskih aktivnosti (odbojka, košarka, stoni tenis, badminton, atletika) sa visoko kvalifikovanim i iskusnim vodstvom, u periodu 18.06. - do 02.07.2015, na salašu Katai, Mali Iđoš u dve smene od po sedam dana.

Kamp "TOP SPORT" je sasvim nov način razumevanja sportskog odmora. Ljubav prema sportu i želja za treniranjem tokom letnjeg raspusta daju jedan sasvim novi oblik radionicama kampa Sportskog Saveza Grada Subotice, koje zahvaljujući detaljnom tehničkom programu kao i zabavnom delu programa zajedno daju najbolji odgovor na potrebe današnjih mladih sportista.

839_4.jpg839_5.jpg

Kamp "TOP SPORT" nudi odmor koji kombinuje treniranje i zabavu uz mogućnost da se iskoriste vrhunski stručnjaci za ličnu obuku, turnire ili pojedinačna takmičenja kako bi učesnici kampa ostali u kontaktu sa svetom sporta čak i za vreme letnjih praznika. Osim toga, kamp ima raznovrsan program zabavnih igara, sportistima učesnicima kampa omogućen je izbor i fakultativnih sportskih aktivnosti kao što su step-aerobik, zumba, plivanje, pikado, jahanje na konju i na magarcu, i sl. Pored toga u zabavnom delu programa deca su se takmičila i u "karaoke night", "x-factor" kao i u svemu ostalom što može odmor učiniti posebnim.

"Top Sport", je projekat koji treba da donese novi kvalitet u odgoju i afirmaciji mladih u našoj sredini. Efekat boravka na kampu vrlo brzo će se osetiti jer ovakav vid druženja ima neprocenjiv značaj za decu. Deca već na početku upoznavanja sa izabranim sportom stvaraju pravi odnos prema sportskim obavezama, zdrav osećaj za sportsko rivalstvo i želju da se afirmišu u školi i sportu, što je svakako bitan preduslov za napredak.

839_1.jpg

Ovakav vid učešća dece i mladih u sportskim kampovima ima neprocenjivu vrednost za usvajanje tehničko-taktičkih elemenata u sportu, unapređenje odgovornog i savesnog odnosa prema sportskim obavezama, te i razvoj zdravog takmičarskog duha u prirodnom okruženju uz profesionalni i kvalitetni tim voditelja programa.

839_7.jpg

Salaš Katai nalazi se u samom srcu Vojvodine u severobačkom okrugu, u blizini Malog Iđoša.Tokom boravka na Salašu pored obavezujuća dva treninga dnevno organizovane se razne aktivnosti i programi kao što su: upoznavanje sa domaćim životinjama, jahanje konja i magaraca, vožnja fijakerom, izrada ručnih radova raznim tehnikama, zanimljivi kvizovi, poseta pekarskom i etno-muzeju, poseta jezeru, pešačke ture, prikupljanje lekovitih biljaka, bogat večernji program, i td.

Rad u kampu odvija se po posebno uređenim programima na tri nivoa: početni, srednji i viši, za sportove za koje su deca pokazala interesovanje.Akcenat je na ovladavanju i usavršavanju osnovnih tehnika izabranog sporta i usvajanju novih tehnika, uz neophodno taktičko usmeravanje.Učesnici kampa su podeljeni u homogene grupe koje se formiraju prema uzrastu i ranije stečenom sportskom znanju.

839_2.jpg839_6.jpg

Program se realizuje u sportskoj sali, i na otvorenim sportskim terenima.Svakodnevno su organizovana pojedinačna i grupna takmičenja koja su idealna prilika za proveru stečenih znanja i veština. Na kraju svakog treninga i takmičenja dodeljuju se bodovi, koji imaju za cilj da oni koji na kraju kampa sakupe najveći broj bodova dobiju nagrade.

Pored svega ovog realizovana su i edukativna predavanja eminentnih stručnjaka o aktuelnim sportskim trendovima, preporukama vezanim za ishranu i slično.

U okviru kampa organizovani su izleti, kao i ostali prateći sportski sadržaji dečije igraonice, druženja, drugarske večeri,...)

Kampom rukovodi stručni tim od 6 trenera, koji na profesionalan način vode brigu kako o sportskom tako i o razvoju ličnosti mladih sportistkinja.

839_3.jpg

  Share on Facebook