21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno završen 10. Turnir Refik Memišević - Brale
05.07.2015.

Rvački klub Spartak bio je domaćin 10. Memorijalnog turnira u rvanju "Refik memišević Brale". Ovogodišnji turnir bio je najbrojniji do sada koji je okupio 123 takmičara iz 14 zemalja.

Turnir se održava u čast Refika Memiševića, rvača subotičkog Spartaka koji je u svojoj bogatoj sportskoj karijeri osvojio veliki broj medalja među kojima se izdvajaju, srebrna medalja na Olimpijskim igrama i čak četiri medalje sa Svetskih prvenstava od kojih je jedna bila zlatna.

Za mesec dana Subotica će biti domaćin i Evropskog Prvenstva za kadete pa su mnoge reprezentacije ovaj turnir iskoristili i kao dobru uvertiru i proveru forme svojih takmičara. Reprezentacija Srbije nije imala velikog uspeha, osvojili su dve bronzane medalje i toKOLOMPAR Sebastijan u kategoriji do 50 kg iKATONA Adam u 54 kilograma.

840_2.jpg

U ekipnoj konkurenciji najuspešniji su bili rvači Mađarske reprezentacije koji su osvojili 96 bodova, drugo mesto pripalo je Nemačkoj a treće Turskoj. Reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto u ekipnoj konkurenciji osvojivši 54 boda. Posebno priznanje pripalo je Robertu Eršeku iz mađarske pobedniku u kategoriji preko 100 kilograma pošto je u to bila kategorija u kojoj je rvao Refik Memišević. Njemu je pehar predala Sanja Memišević, ćerka pokojnog Braleta.

840_1.jpg

  Share on Facebook