16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Mačković i Pivarčik trijumfovali na regati Vojvodina Open
06.07.2015.

Veslački klub Palić bio je domaćin 53. Internacionalne veslačke regate "VOJVODINA OPEN" koja je jedno od najvećih veslačkih i sportskih događaja u Vojvodini. Učestvovali su takmičari iz četiri zemlje iz regiona (Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Srbija) sa 20 klubova i oko 350 vrhunskih veslača. Pravo učešća imale su sve takmičarske kategorije za muškarace i žene, u svim veslačkim disciplinama, a organizovana je i trka mlađih pionira do 11 i 12 godina, zatim posada nacionalnih reprezentacija zemalja učesnica, kao i univerzitetskih osmeraca.

Ova regata je ujedno bila i izborna, posebno za mlađe seniore koje za mesec dana očekuje Evropsko Prvesntvo u Plovdivu (Bugarska). U konkurenciji mlađih seniora takmičio se i prošlogodišnja sportista godine subotice, Martin Mačković sa svojim kolegom Viktorom Pivarčikom u dubl skifu za lake seniore. Prvog dana su trijumfovali sa vremenom 6:36:39, ispred odličnog hrvatskog dvojca David Šian - Mario Veki i dubla Dušan Milovanović - Jovan Popović.Mačković i Pivarčik su trijumfovali i drugog dana regate kada su ponovo bili najbolji. Iza sebe su ostavili dvojac Milovanović / Popović kao i dvojac Selaković/Dimitrijević koji je bio treći.

841_1.jpg

Mačković je bio zadovoljan posle trke u subotu - Zadovoljan sam trkom sa obzirom da nismo puno trenirali zajedno pošto obojica treniramo u Americi. Kada smo se vratili vežbali smo prvo u nekoj drugoj kombinaciji ali smo se vratili i dvojac pre desetak dana. Ostvarili smo solidno vreme, išli smo dosta brzo. Pobedili smo hrvate iz Iksuza koji su ozbiljni veslači, stariji od nas i učesnici Olimpijskih igara. Osvajali su mnoge medalje na velikim takmičenjima ali smo ih pobedili. trka je bila izborna i milsim da smo zadovoljavajuće izveslali. Sada se spremamo za Svetsko prvenstvo do 23 godine i možda za seniorsko prvenstvo.

.

  Share on Facebook