18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljena 33. Vojvođanska zlatna rukavica
06.07.2015.

Vojvođanksi bokserski savez u saradnji sa bokserskim klubom Spartak u Subotičkoj hali sportova će od 08.-12. jula organizovati Međunarodni bokserski turnir "Vojvođanska Zlatna rukavica"

Bokserski turnir najavio je Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Učešće je najavilo preko 200 boksera iz 24 zemlje Sveta. Najavljen je veliki broj veoma kvalitetnih mladih boksera među kojima će biti i predstavnik iz Subotice, Veljko Gligorić koji će nastupiti u kategoriji do 49 kilograma.

Jovica Panić, predsednik Vojvođanskog bokserkog saveza izneo je više detalja o samom turniru. - Zahvaljujem se Gradu i bokserskom klubu Spartak koji su pomogli u organizaciji Vojvođanske zlatne rukavice. Pohvalio bih ujedno i sekretarijat za sport i omladinu pokrajine Vojvodine koja je glavni pokrovitelj same manifestacije a moram se zahvaliti i kancelariji za mlade koja nam daje volontere i dosta nam pomaže. Program nam traje pet dana sa početkom u sredu 8. jula od 15 časova. i traje do nedelje 12. jula. Ovom prilikom pozivam sve građane Subotice da dođu u Halu sportova i uživaju u kvalitetnim borbama. Biće izuzetno jaka konkurencija do sada nezabeležena, što nam govori i broj prijavljenih takmičara iz zemalja ko što su Amerika, Rusija, Ukrajina i dr.

842_1.jpg

Tomislav Antelj, trener u bokserskom klubu i savezni selektor za mlade boksere izneo je još par interesantnih podataka. - Kao i prošle godine pre početka turnira u našem gradu je organizovan kamp na kojem su učestvovali bokseri Rusije, Srbije i Litvanije. Konkurencija će biti izuzetno jaka, tu su bokseri Rusije koji u svih deset kategorija jurišaju na prvo mesto. Isto tako mi je drago da je grad Subotica i bokserski klub Spartak prepoznat u celom svetu. Očekujem da ćemo gledati dobar boks na dva ringa koji će biti montirani u Hali sportova. Srbiju će predstavljati osam takmičara od kojih očekujem da se bar neko domogne medalje. Mada na ovako jakom turniru svaka pobeda je izuzetno vredna.

  Share on Facebook