18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspeh Barne Andreja na Prvim Evropskim Igrama
08.07.2015.

Subotica je imala svoje predstavnike na Prvim Evropskim Igrama koje su održane u Bakuu. Pored Marte Drpe, odbojkašice Spartaka koja je bila član Reprezentacije Srbije uspeh je zabeležio i plivač Spartaka, Andrej Barna kojise plasirao u finale trke na 50 i 100 metara slobodnim stilom, što je ujedno najbolji rezultat subotičkog plivanja u istoriji.

Njegov trener i ujedno trener reprezentacije Bojan Race istakao je veliki uspeh mladog subotičkog plivača. - Evropa je po prvi put organizovala Evropske Igre, pandam Pan Američkim, Pacifičkim i Azijskim igrama koje će se održavati svake četvrte godine. Barna Andrej je predstavljao Srbiju gde je ostvario odlične rezultate. U trci na 50 metara slobodno u konkurenciji 62 takmičara zauzeo je 6 mesto a u trci na 100 slobodno osmo mesto. Ostvarenim rezultatima potvrdio je B normu za Olimpijske Igre u Riu. Pored ovih nastupa očekuje nas još duga sezona. Za dve nedelje je državno prvenstvo u Beogradu a Barna je pozvan i u seniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom putuje u Kazan (Rusija) početkom avgusta meseca, nakon toga ga očekuju mini pripreme u Banja Luci i na kraju kao kruna sezone Svetsko prvenstvo za juniore koje će se održati krajem avgusta u Singapuru. Ovom priliko bih ze zahvalio i Gradu Subotici što održava Olimpijski bazen gde imamo sasvim solidn euslove z arad. Kakav god da je bazen u Dudovoj šumi sa dotrajalim balonom, startni blokovi iskrzani ali taj bazen je i dalje u funkciji. Grad i JKP Stadion se trude da ga održavaju u što boljem stanju. Nikada voda nije bila hladna a uvek je bila čista. Da su neka sretnija vremena da imamo novi balon nove staze, nove startne blokove to bi bila neka druga priča, ali i ovako mi smo prezadovoljni.

843_1.jpg

Plivač Barna Andrej je zadovoljan ostvarenim rezultatima u Bakuu. - Otišao sam na Evropske igre sa ciljem da uđem u jedno finale a izborio sam dva. Naporno sam trenirao cele godine za taj nastup. Na 100 metara slobodno osvojio sam osmo mesto i mislim da sam mogao i malo bolje a što se tiče 50 metara slobodno nisam mislio da mogu ući ni u polufinale a na kraju sam bio šesti. To je za mene odličan rezultat pogotovo što sam isplivao B Olimpijske norme.

  Share on Facebook