16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
najavljeno Evropsko Prvenstvo u rvanju
29.07.2015.

Subotica će od 4. do 9. avgusta biti domaćinPrvenstvaEvrope u rvanju za kadete i kadetkinjeu slobodnom stilu, rvanju za žene i grčko-rimskom stilu. Očekuje se učešće iz 37 Evropskih država sa oko 750 sportista.

Prvenstvo je na konferenciji za medije najavio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam.- Čast mi je što mogu da najavim da će se u Subotici održati Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete. To je svakako lepa stvar, pogotovo što se održava u tri discipline, u rvanju grčko-rimskim stilom, slobodnim stilom i rvanju za žene. Počastvovani smo što se jedna ovakva manifestacija dešava kod nas, smatram da to i zaslužujemo, s obzirom na to da imamo Rvački klub Spartak koji je jedan od najtrofejnijih rvačkih klubova u celoj Evropi. Hvala svima koji su radili u organizaciji, RSS-u, Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, i naravno, RK Spartak. Sigurno nam je u interesu da se ovakve stvari dešavaju kod nas, ne samo zbog popularizacije sporta i širenja pravih vrednosti, već i kao promocija Subotica kao turističke manifestacije. Svi hotelski kapaciteti će tokom ovih dana biti popunjeni, najlepše je to što će biti popunjeni sportistima.

željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, zahvalio se svima koji su pomogli oko organizacije ovako velikog takmičenja. Pre svih zahvalio seMinistarstvu omladine i sporta kojipratiprojekte Rvačkog Saveza, Pokrajinskom sekretarijatu za sport, i Gradu Subotici koji je pomogao oko organizacije.–Cilj nam je da popularizujemo rvački sport i jačamo bazu. Šta reći o Subotici, ovaj grad je kolevka rvanja u Srbiji. Na čelu sa legendarnim našim i mojim trenerom Sretenom Damnjanovićem, rvački klub Spartak jenajsupešniji i najbolji klub u Srbiji. Od te činjenice smoimaliidejuda ovom klubu poverimo tehničku organizaciju. Imamo ogromno poverenje u RK Sparta i Suboticu, grad sportova, ali i grad sa ogromnim sportskim i turističkim potencijalom. Očekujem da naša reprezentacija osvoji bar jednu medalju a kao najvećeg kandidata za to bih stavio Kolompara u grčko rimskom stilu. U slobodnom stilu i rvanju za žene još ne očekujemo neke ozbiljnije rezultate, ali moram da naglasim da i ovde imamo značajnih pomaka. Treba naglasiti i daseniorska rvačka reprezentacija doživljava veliku renesansu, što je siguranznak da se rvanja vraća na stare staze slave.

SretenDamnjanović, dugogodišnji trener Spartaka i reprezentacije Srbije očekuje kvalitetno rvanje i najavau nekih novih šampiona koji će na strunjačama u Subotici ostvariti svoje prve vredne sportske rezultate. –Deca koja dođu u Suboticu nalaze se na početnom stepenu profesionalizmai na pragu su da ostvare dobrerezultate. Oni koji se nađu na ovom takmičenju već najavljuju da ćemo za njih čuti i u narednim godinama. To je potvrda da imaju talenat, a na njima jeda rade dalje i da ga razvijaju. Ovo je važno takmičenje, videćemo mnogo rvača iz zemalja koje imaju tradiciju rvanja. Najbolji potencijal rvanja u Evropi biće tokom naredne nedelje u Subotici.Naši reprezentativciu sve tri discipline će predstavljati Srbiju sa jednim ciljem, da nastave tradiciju. N aovom Prvenstvu za nas je prioritet bar jedna medalja, iaoko ih možemo osvojiti i puno više.

  Share on Facebook