18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svečano otvoreno Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete
05.08.2015.

Prvenstvo Evrope u rvanju za kadete, slobodnim stilom, rvanju grčko-rimskim stilom i rvanjuza žene svečano je otvoreno u u torak 4. avgusta u subotičkoj Hali sportova.Tokom prepodneva održani su kvalifikacioni i repasažni susreti, dok je večernji deo programa, pre borbi za medaju, poslužio da se održi ceremonija svečanog otvaranja.

Prisutne u Hali sportova u Subotici pozdravio je prvoUroš Zeković, pomoćnik ministra sporta i omladine Republike Srbije.- Izuzetno mi je drago što smo se pokazali kao dobri domaćini ovakvog sportskog događaja za preko 700 sportista iz 31 zemlje. Subotica je oduvek bila grad rvanja, a ovog putaje pokazala svoje gostoprimstvo, ali i svoj potencijal, kako sportski, tako i turistički. Hvala svima koji su pomogli da se takmičenje održi na ovako visokom nivou.

853_2.jpg

željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i Gradu Subotici na ogromnoj pomoći da se ovo takmičenje održi i dodao:- Srbija i Grad Subotica imaju zadovoljstvo da pozdrave sportsku mladost Evrope, buduće šampione rvanja. Srbija i Rvački savez Srbije se godinama pokazuju kao odličan organizator veliki takmičenja, a nadam se da će tako biti i u Subotici.

Prilikom svog obraćanjaCeno Cenov, predsednik Evropske rvačke federacija, čestitao je prvo Nenadu Laloviću na izboru u Međunarodni oplimpijski komitet, a potom se osvrnuo na takmičenje.- Subotica je dobar svetski centar rvanja i zadovoljan sam onim što vidim u Subotici. Pred nama je novo pokolenje rvačke budućnosti. To je garancija za budućnost, a nadam se da ćemo ovde gledati i Prvenstvo sveta- istakao je Cenov, a potom je plaketama darivao predstavnie Rvakačog saveza Srbije i Grada Subotice.

853_3.jpg

Konačno, Prvenstvo Evrope u rvanju svečano je otvorioVjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. - želim svim učesnicima mnogo sreće na takmičenju, ali i da vam Subotica svima ostane u lepom sećanju, pa da poželite da nam sve vratite. Za nas je izuzetna čast to što smo domaćini ovakvog takmičenja, a smatramo da smo nagrađeni ovim domaćinstvom, pre svega zato što je Rvački klub Spartak jedan od najtrofejnih u Evropi. Svi vi koji ste ovde ste već na neki način pobednici, jer se nalazite na Prvenstvo Evrope.

853_1.jpg

  Share on Facebook