18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rukometaši beleže pobede u Mađarskoj
16.08.2015.

Spartak Vojput se uveliko priprema za okršaje u SEHA Ligi sa najjačim ekipama u regionu. Ekipa se dodatno pojačala dolaskom novog golmana Dražena Stojanović iz RK Spačva (Vinkovci), Davora Basarića - pivota koji je na širem spisku reprezentacije Srbije, Marka Perovića, žegarca i Ljubojevića.

Nakon dvonedeljnih priprema koje su odrađene u Subotici, ekipa je počela sa odigravanjem prijatelsjkih utakmica. Pošto su im potrebni jaki rivali subotičani su za protivnike odabrali klubove iz Mađarske. Uspešno su učestvovali na Komlo Kupu koji su osvojili pobedivši u prvoj utakmici Pečuj sa 25:21, da bi u finalu bili bolji od domaćina Komloa sa 23:22. Već na prvom nastupu pojačanja su pokazala svoj kvalitet, pa je tako za najboljeg golmana turnira proglašen Dražen Stojanović. Odlični su bili i ostali prvotimci i već sda se može reći da su jači u odnosu na prošlu sezonu.

Spartak Vojput - Pečuj 25:21 (15:10)

Komlo, Gledalaca: oko 100. Sudije: Pech Katalin i Vagvoldi Marija

Spartak Vojput:Vukoslavović, Kosović, županjac 4, Ilić, Perović 2, Čupić 1, Distol 1, Đekić 3, Lojaničić, žegarac 2, Ljubojević 3, Knežević 2, Jelić 4, Basarić 2, Stojanović, Galfi 1.

Pečuj:Starai 2, Šaslar, Fekete, Berceš 3, Sabo 4, Bozo 2, Šlakeši, Grezi 3, Kovač, Kozič 1, Fekete, Emberović 1, Vujković, Đeri 5, Valo, Bombaš.

856_3.jpg

----------------------------------------------------------

Finale:

Komlo - Spartak Vojput 22:23 (10:14)

Komlo, Gledalaca: oko 500. Sudije: Pech Katalin i Vagvoldi Maria

Komlo:Hoffmann, Hidaši, Segi 1, Marček, Marković 9, Peter, Solnoki 1, Kordić 4, Sunajko 1, Nađ, nakhajevka, Jerković 1, Sebešćen, Oslak 2, Weber, Sanad 3.

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović, županjac 4, Ilić, Perović 1, Čupić, Distol 2, Đekić 5, Lojaničić 2, žegarac 1, Ljubojević 3, Knežević 2, Jelić, Basarić 3, Stojanović, Galfi 1.

Subotičani su se u finalu sastali sa ekipom Komlo, superligašem iz Mađarske koji u svojim redovima ima četiri stranca i na klupi veliko rukometno ime, Ratka Đurkovića.Poveo je Spartak Vojput golom Lojaničića, nakon čega su usledili pogodci Basarića i Đekića za 3:0. Nastavili su u visokom ritmu i nakon još jedne uspešne odbrane Stojanovića, Ljubojević je povećao prednost na 8:1. Jedini koji je parirao raspoloženim putarima bio je crnogosrki reprezentativac Marković u dresu Komloa. On je postigao čak šest golova od ukupno deset domaćina u prvom poluvremenu. Prvih 30 minuta završeno je prednošću Spartak Vojputa od 14:10. Sedamminuta je trebalo domaćinima da izjednače susret u drugom pluvremenu, 14:14.

856_4.jpg

Nastavak utakmice doneo je veliku borbu na terenu i rezultatsku klackalicu. Kada je bilo najpotrerbnije, u finišu meča, Spartak Vojput je pojačao tempo i stigao do dva gola viška 23.21, dva minuta pre kraja. Čvrstom odbranom nisu dozvolili domaćinima da se približe i ugroze zasluženu pobedu. Konačan rezultat od 23:22 postavio je Jerković sa zvukom sirene za kraj utakmice.

856_1.jpg

Nakon finalnog meča podeljena su priznanja za najbolje pojedince i ekipe. Za najboljeg golmana proglašen je Dražen Stojanović iz Spartak Vojputa. Najbolji igrač je Segi Balaž iz Komloa, dok je najbolji strelac Marković Igor takođe iz Komloa.

856_2.jpg  Share on Facebook