18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Komemoracija Saši Jevremovu
23.08.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuče održana je komemoracija povodom smrti Saše Jevremova istaknutog sportskog radnika i finansijskogstručnjaka. Jevremov je trenutno bio predsednik Skupštine Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" i podpredsednik rvačkog kluba Spartak.

Saša Jevremov je rođen 31. jula 1967. godine, rvanje ga je osvojilo kao mladića, a talenat je potvrdio osvajanjem titule juniorskog prvaka države. Ipak, najveći trag je ostavio kao istaknutisportskiradnik, posebno u radu Rvačkog kluba Spartak u kome je bio dugogodišnji rukovodilac na putu do sjajnih uspeha rvača Spartaka. Proteklo takmičenje, Prvenstvo Evrope u rvanju, bila jepotvrda njegove sportske vrednosti, jer su ga jednako poštovali njegovi saradnici iz Spartaka, bivši rvački asovi iz Subotice, poput Sretena Damnjanovića, Momira Petkovića, Refika Memiševića i Karolja Kasapa, ali i Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije.

859_2.jpg

Jednako je bio predan i svojoj drugoj oblasti u kojoj se, takođe, posebno istakao. Završio je Ekonomski fakultet sa prosečnom ocenom preko 9,50, gdje je započeo i svoju profesionalnu karijeru kao asistent na katedri za marketing, da bi 1993. godine pokrenuo svoj privatni posao i osnovao firmu Fineko CS, za knjigovodstveno-finansijski konsalting i servis, gde je bio i direktor. Bio je ovlašćeni računovođa, ovlašćeni rezvizor, ovlašćeni interni revizor, veštak za ekonomsko-finansijsku oblast.

Poslednje reči pozdrava na Komemoraciji izrekao je Đula Mešter, predsednik SDž "Jovan Mikić Spartak" posle koga je ikapiten rvačkog kluba Spartak, Vujadin Bosnić prisutnima izneo velikubol svih rvača smrću Saše Jevremeova, čoveka koji se zalagao za sve u klubu. Na kraju ispred firme Fineko CS prisutnima se obratila Nada Ugren Katić, suvlasnica i izvršni direktor.

Saša Jevremov je sahranjen na pravoslavnom groblju u Aleksandrovu.

  Share on Facebook