21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Jelena Ademi pobednica Novosadskog triatlona
02.09.2015.

U nedelju 30. avgusta u Novom Sadu je održano otvoreno prvenstvo Bačke, Banata i Srema u sprint triatlonu (750 m plivanja -20 km vožnje bicikle i 5 km trčanja). Takmičari ARK Trona učestvovali su i na ovom tradicionalnom triatlonu u organizaciji triatlon kluba "Dynamic" Novi Sad.

Postigli su značajne rezultate u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Ademi Jelena osvojila je apsolutno 1 mesto u ženskoj konkurenciji i ujedno 1 mesto u seniorskoj konkurenciji sa vremenom od 1 sat, 39 min i 20 sec . Postignuti rezultat je ispod njenih mogućnosti s obzirom na povredu kolena koja je muči cele sezone. Druga takmičarka ARK Trona Gabrić Andjelka osvojila je apsolutno 2 mesto u ženskoj konkurenciji i 1 mesto u kategoriji žena -veterana sa vremenom od 1 sat, 40min i 10 sec.

U apsolutnoj muškoj konkurenciji pobedio je elitni takmičar Tomin Milan iz Novog Sada član TK Triogy Racing sa vremenom od 1 sat, 3 min i 50 sec. U muškoj konkurenciji veterana takmičio se i Teleki Djerd koji iz tehničkih razloga nije uspeo da završi takmičenje pošto mu je na 16 km vožnje bicikle pukla guma i nije bio u mogućnosti da završi ovu deonicu triatlona. Staza za bicikle je bila veoma zahtevna pošto se vozilo 8 krugova po 2.500 metara što znači da je okretnica bila na svakih 1250 metara i zahtevala je izuzetnu pripremljenost takmičara za nagla ubrzanja i usporenja. Malagurski Aleksandar u konkurenciji veterana M50 osvojio je 2 mesto sa rezultatom 1 sat i 26 min iza Segedi Miše iz AK Idjija. 3 mesto u kategoriji veterana osvojio je Arsić Aleksandar iz Niša član Shri Chinmony Maraton Team-a.

862_2.jpg

  Share on Facebook