16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Trijumf Ukrajine na Memorijalnom turniru Stevan Ćele Vilotić
08.09.2015.

Dvadeset i drugi memorijalni turnir Stevan Ćele Vilotić okončan je trijumfom reprezentacije Ukrajine koja je u finalu savladala Francusku sa 1:0. U utakmici za treće mesto Srbije je golom Milana Senića u 67. minutu slavila protiv Crne Gore i time osvojila treće mesto.

Srbija je postala mnogo konkretnija od 26. minuta, ali se mreža rivala nije tresla, pre svega zbog dobrih odbrana Matije Šarkića na golu Crne Gore. Prvo je probao Senić, potom i Manojlović, nakon ubacivanja Mijaiovića, da bi poslednju dobru priliku u prvom poluvremenu propustio Duronjić, nakon lepog ubacivanja Glavčića. Crna Gora se orijentisala na odbranu, ali i kontre, najbolju su imali nakon brze akcije Burzanovića i Vukčevića. Šarkić je imao novu bravuru u jedanaestoj sekundi drugog poluvremena, kada je u duelu "1 na 1" bio bolji od Senića, a sa druge strane je pretio Popović, nakon ubacivanja kornera od strane Burzanovića, ali je dobro intervenisao Nikolić na golu Srbije. Crnogorci su ostali sa igračem manje u 60. minutu. Merdović je preoštro faulirao Šarenca, a za nesportski gest sudija Anđelovski mu je pokazao direktan crveni karton. Srbija je do prednosti stigla u 67. minutu, dobar posao uradio je uporni Jovanović, koji je i sam minut ranije bio u šansi, pronašao je u kaznenom prostoru Milana Senića koji oštrim šutem konačno tera Šarkića da vadi loptu iz mreže.

866_1.jpg

Nakon finalnog meča na terenu FK Bačka 1901 održana je ceremonija svečanog zatvaranja i podela priznanja. Najbolji golman bio je Đorđe Nikolić (Srbija), najbolji strelac Florijan Aje (Francuska), najbolji fudbaler Viktor Tihankov (Ukrajina), a najtalentovaniji fudbaler Srbije je Nemanja Glavčić. Priznanje za najboljeg trenera turnira zaslužio je Oleg Kuznjecov. Priznanje za fer-plej prvi put ove godine nosi naziv po Ivici Kajdočiju, idejnom tvorcu turnira, a njega je Milošu Stojanoviću, kapitenu selekcije Srbije, dodelio Vladimir Kajdoči, sin Ivice Kajdočija. Priznanja najboljima delili su Svetlana Vučić Vilotić, ćerka Stevana Vilotića, Mitar Mrkela, direktor mlađih selekcija u FSS, Veljko Paunović, selektor zlatnih Orlića sa Novog Zelanda, Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport, omladinu i turizam, i Milorad Peković, sada član stručnog štaba Crne Gore, nekada učesnik turnira. Dvadeset i drugi Memorijalni turnir "Stevan Vilotić Ćele" svečano je zatvorio Mitar Mrkela, direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

  Share on Facebook