18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Okončan turnir Josa Marković
06.10.2015.

Odbojkašice Spartaka zauzele su drugo mesto na tradicionalnom Memorijalnom turniru "Josip Marković" koje je održano u subotičkoj Hali sportova. Turnir je osvojila ekipa Jedinstva iz Stare Pazove koja je jedina zabeležila sve tri pobede i već sada nagovestila da spremna dočekuje početak prvenstva.

Spartak je turnir započeo porazom od Jedinstva sa 3:0. Istog dana savladale su ekipu železničara iz Lajkovca sa 3:1 (27:25, 25:20, 15:25, 25:20). U nedeljnoj utakmici u tradicionalnom derbiju kojim se i zaključio turnir, nakon dosta oscilacija, Subotičanke su pobedile Crvenu Zvezdu sa 3:1 (18:25, 25:23, 25:23, 25:21). Konačan redosled ekipa je bio sledeći: 1. Jedinstvo, 2. Spartak. 3. Crvena Zvezda i 4. železničar.

875_1.jpg

Nakon odigranih utakmica pristupio se predaju pehara za najbolje ekipe i pojedince. Laza Marković, sin Jose Markovića, uručio je Milici Jurišić, kapitenu Jedinstva, pehar za prvo mesto, a nagrade, ekipama i odbojkašicama uručivali su i Novica Davidović i Zoran Olajić u ime ženskog odbojkaškog kluba Spartak zatim Đula Mešter osvajač olimpijskog zlata i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam.

875_2.jpg875_3.jpg

Za najboljeg libera proglašena Nina Rosić iz Crvene zvezde, odbojkašica Spartaka Emilija Antanasijević je najbolji tehničar, najbolji bloker je Ivana Mrdak iz pobedničke ekipe, dok je mlada reprezentativka Crvene zvezde Bojana Milenković proglašena za najbolju igračicu Memorijala u Subotici.

  Share on Facebook