16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svečana dodela priznanja najboljim sportistima
19.12.2015.

Svečana dodela priznanja najboljim sportistima Grada Subotice održana je u punoj sali Velike većnice Gradske kuće. Subotica se ove godine može pohvaliti odličnim rezultatima svojih sportista koji su osvajali prvenstva Srbije, ali i osvajali medalje na Balkanskim, Evropskim i Svetskim prvenstvima.

Ova tradicionalna akcija započela je 1961 godine u organizaciji nedeljnika "Subotičke Novine", a dugi niz godina unazad se odvija u saradnji Grada Subotice, Sportskog saveza Subotice i Subotičkih Novina. Za najboljeg seniora proglašen je Martin Mačković član veslačkog kluba Palić, koji je ove godine osvojio dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima u veslanju i to u konkurenciji do 23 godina i u seniorskoj konkurenciji. Najbolji junior je dizač tegova Tamaš Kajdoči koji je ove godine osvojio tri medalje na Evropskom Prvenstvu, zauzeo 4. mesto na Svetskom prvenstvu a ponosan je vlasnik i nekoliko državnih rekorda. Najbolji u konkurenciji pionira je Kristina Boja, član jedriličarskog kluba Palić koja je bila ubedljivo najbolja u Srbiji u svojoj generaciji i postala novi prvak Balkana.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto su podelili Rukometni klub Spartak Vojput i ženski odbojkaški klub Spartak. Rukometaši se mogu pohvaliti najboljom sezonom u istoriji, osvajači su vicešampionske titule i finalisti Kupa Srbije. Trenutno su učesnici SEHA gazprom lige koja je jedno od najjačih liga Evrope. Subotička publika prepoznala je kvalitet rukometa koji se igra u Subotici pa su "putari" pred prepunom halom dočekali najbolje ekipe Evrope kao što su Veszprem, Vardar, Tatran a u februaru još dočekuju PPD Zagreb i ekipu Meškova, prvaka Belorusije. Odbojkašice Spartaka su nastavile sa odličnim rezultatima i u ovoj sezoni. Bile su druge u prvenstvu i igrale na finalnom turniru Kupa Srbije. Trenutno se nalaze na drugom mestu u prvenstvu Srbije. Drugo mesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je fudbalerkama Spartaka koje su imale odlične rezultate u protekloj godini, verovatno i najbolje u svojoj istoriji. Osvojili su prvenstvo Srbije i Kup Srbije a uspeh su zabeležili i na međunarodnom planu, plasiravši se među 32 najbolje ekipe Evrope. Treće mesto zauzeo je klub dizača tegova Spartak, koji se i ove godine okitio ekipnom titulom. Vlasnici su i nekoliko državnih rekorda a pored seniorske titule najbolji su i u mlađim kategorijama u Srbiji.

Nagrade sportistima i ekipama kao i posebna priznanja dodeljivali su Vjekoslav Ostrogonac- član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Tomislav Veljković - zamenik gradonačelnika Subotice, Sreten Damnjanović - predsednik Sportskog Saveza Subotice, Vlado Tomić - dir, Subotičkih novina, Đula Mešter - predsednik SDž Spartak, Nikola Stantić - novinar Subotičkih Novina, osnivača akcije.

884_1.jpg
  Share on Facebook