18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene nagrade Jovan Mikić Spartak
30.12.2015.

Prestižno sportsko priznanje u Vojvodini pod nazivom "Jovan Mikić Spartak", dodeljeno je 47. put. Nagrade koje dodeljuje Sportski savez Vojvodine svečano su dodeljene u amfiteatru Spensa u Novom sadu. Nagrade dodeljuje Sportski savez Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Među dobitnicima priznanja našao se i Boris Arsić, najbolji trener u Vojvodini u protekloj godini.

Nagradu za najbolje sportiste dobili su kajakašica Milica Starović i veslač pančevačkog Tamiša, Miloš Stanojević. Milica je ove godine na Svetskom prvenstvu u K-2 na 500 metara sa Dalmom Ružičić Benedek osvojila srebrnu medalju i automatski vizu za Rio, dok je na Evropskom prvenstvu uzela dve bronzane medalje sa Dalmom u K-2 na 200 i 1000 metara, kao i zlato na Evropskim igrama u Bakuu. Miloš Stanojević je ostvario najveći uspeh u karijeri osvojivši bronzanu medalju u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Borisu Arsiću, šef stručnog štaba žFK Spartak iz Subotice. Arsić je sa Spartakom postigao odlične rezultate. Klub se nalazi na liderskoj poziciji u Super ligi, bili su učesnici Lige šampiona gde su ispali od Wolsburga nakon remija u Subotici i poraza u Nemačkoj.

Nagradu za najboljeg sudiju ove godine zaslužio je Anđelko Popović, odbojkaški sudija iz Sremskih Karlovaca. Bio je najmlađi arbitar u saveznom rangu, položio je za međunarodnog sudiju a sada sudi i u Ligi šampiona.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Vojvodina, koji je ove godine osvojio prvenstvo Srbije i nacionalni kup i Sportskom savezu opštine žabalj, koji je od reaktiviranja pre šest godina postigao zavidne rezultate. Spartakove nagrade su primili Milan Đukić, predsednik RK Vojvodine i Jovica Panić u ime Sportskog saveza opštine žabalj.

Nagrade za sportske radnike dobili su Zoran Vučević, predsednik Skupštine AK Vojvodine i mr Vojislav Matić, stručni saradnik u Sportskom savezu Zrenjanina, koji je bio rvač i trener. Nagrada za najboljeg sponzora otišla je NS semenu, generalnom sponzoru OK Vojvodine, koji pomaže i RK Vojvodinu.

Spartakovu nagradu za životno delo dobili su živorad Smiljanić, čiji je doprinos sportu u poslednjih pet decenija nemerljiv, kako u Apatinu čiji je predsednik Opštine, tako i u Pokrajini i Laslo Taboroši iz Sente, koji je objavio 26 istorijskih publikacija atletike i ostalih sportskih događaja. Poslednja mu je monografije pod nazivom "70 godina atletskog kluba železničara "Spartak", Subotica 1945-2015".

888_1.jpg

  Share on Facebook