16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Dodeljene medalje Lajoša Vermeša
24.02.2016.

U maloj sali Velike terase na Paliću održano je svečano proglašenje dobitnika nagrada u akciji Medalja Lajoša Vermeša. Radi se o tradicionalnoj akciji koja je doživela svoje jubilarno, deseto izdanje, a u okviru koje se neguje sećanje na jednog od pionira sporta na ovim prostorima, ali i nagrađivanje najboljih sportista i sportskih klubova.

Prema oceni tridesetočlanog žirija koji je javno, putem stranica "Subotičkih novina", davao sud u uspesima sportista u 2015. godini, prvo mesto je osvojio Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak. Kajdoči je dobio najviše glasova žirija, 287, a zanimljivo je da će on postati prvi sportista koji najvrednije priznanje koje poznaje ova akcija poneti drugi put. Vermešove medalje zaslužili su i veslač Palića Martin Mačković, koji je sa 249 poena zauzeo drugo mesto, kao i plivač Spartaka Andrej Barna koji je treći sa 167 bodova. Kao i prošle godine, nagrade, u vidu Vermešovih plaketa će dobiti sportisti koji su se plasirali među prvih deset na jedinstvenoj rang-listi. Četvrta je Milena Nikolić (žFK Spartak) sa 130 poena, peti je Bojan županjac (RK Spartak Vojput) sa 111, šesti Denis Memetović (BK Spartak) sa 85, sedmi Tivadar Kajdoči (KDT Spartak) sa 79, osma Luna Jović (AK Spartak) sa 76, deveto mesto dele Leona Rogić (KK Spartak) i Tanja Sredić (žOK Spartak) sa po 45 bodova, dok je sa 38 bodova Kristina Boja (JK Palić) na desetom mestu.

895_1.jpg895_4.jpg

Dok su se u izboru najboljih sportista mogli naslutiti pobednici, najviše neizvesnosti je bilo u bodovanju za najbolje klubove Subotice. U tesnoj trci tri kluba, prvo mesto je pripalo, kao i prošle godine, Klubu dizača tegova Spartak sa 52 boda. samo dva boda manje osvojio je rukometni klub Spartak Vojput, dok je treće mesto pripalo žFK Spartak sa 44 osvojena boda.

895_3.jpg

Podeljene su Vermešove medalje i za sportski podvig godine koji je pripao fudbalerima Spartaka, Stefanu Iliću i Stefanu Miloševiću koji će 2015. godinu pamtiti po osvajanju zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. U okviru desetog proglašenja nagrađen je i Karate klub Enpi, za dugogodišnju organizaciju izuzetno posećenih takmičenja u Hali sportova. Akciju Medalja "Lajoša Vermeša" organizuje Sportsko-rekreativno udruženje "Vermeš 1860", uz medijsku podršku "Subotičkih novina", te uz podršku Grada Subotice i prijatelja akcije.

895_2.jpg

  Share on Facebook