16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Davora Štefaneka
19.03.2016.

Rvač Spartaka, subotičanin Davor Štefanek osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rigi što mu je ujedno šesta seniorska medalja u dosadašnjoj karijeri. Povodom velikog uspeha Davoru Štefaneku je upriličen prijem u Gradskoj kući gde su ga primili gradonačelnik Subotice, Jene Maglai i Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice zahvalio se Davoru na osvojenoj medalji i veoam lepoj promociji grada Subotice na velikim sportskim dešavanjima - Izuzetno mi je drago da te možemo pozdraviti ovde u Gradskoj kući. Ovo je veliki uspeh za Suboticu i rvački klub Spartak. Mislim da grad Subotica mora biti zahvalna za tvoje rezultate i moramo maksimalno da pomognemo tebi i klubu za postizanje što boljih rezultata i da ostaneš među velikanima ovog sporta u Subotici.

Srebrni rvač, Davor Štefanek zahvalio se na upriličenom prijemu. - Subotica je moj grad i tu želim da okončam karijeru. Vratio sam se u januaru i već je stigla medalja. Ima nešto u toj rvačkoj sali iz koje se postižu odlični rezultati. Zahvaljujem se na svemu i očekujem da se ponovo vidimo još u ovoj godini. Svi znamo da je moj glavni cilj osvajanje medalje u Riu. Izuzetno sam sretan što sam već osvojio četiri Evropske medalje što do sada niko nije uspeo u Srbiji, Maksimović i Sreten Damnjanović imaju po tri. Drago mi je što ljudi u Subotici daju značaj ovoj medalji što mi puno znači. Zahvaljujem se Sreti i rvačkom klubu Spartak što sam se vratio u Suboticu i već sada mogu da najavim da ćemo pokušati osvojiti ekipnu titulu. Otišao sam na Evropsko prvenstvo iz punih treninga pošto mi je glavni cilj medalja u Riu a ne u Rigi gde sam osvojio srebro. Koncentracija mi je možda malo pala u finalnoj borbi , ali kada te neko baci dva puta u finalu onda je zasluženo prvak Evrope. Čekam ga u Riu gde ću biti maksimalno spreman i koncentrisan da se revanširam.

899_2.jpg

Član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac pridružio se čestitkama u ime grada. - Meni je izuzetno drago da se rvački klub Spartak vraća na stare slave. Ja sam ubeđen da će Subotica ponovo imati olimpijskog šampiona posle dužeg vremena. Čestitao bih i klubu, pre svega što su uspeli da te vrate i da ćeš iz Spartaka nastupati na Olimpijskim igrama. Svi smo ponosni na tebe i tvoje rezultate.

Na prijemu su se zahvalili i Sreten Damnjanović, trener RK Spartak, i Andrija Romić, predsednik trofejnog kluba. - Hvala ljudima iz lokalne samouprave koji su uložili napore da se obezbede potrebni uslovi. Treba znati da Davor nikada nije otišao iz Subotice. Jeste, bilo je situacija kada je zbog okolnosti morao da promeni klupske boje, ali sada, čim su se stekli bolji uslovi, on je ponovo sa nama. On je sigurno i telom i duhom uvek bio uz nas. Voleo bih da mu se ispune želje vezane za medalju, ali i vezane za njegovu nameru da me zameni na mestu trenera, kada za to dođe vreme - rekao je Damnjanović.

  Share on Facebook