16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno završen memorijalni turnir - Jovan Kukaras
22.05.2016.

Finalnim mečevima singla završen je 15. međunarodni turnir u tenisu za igrače do 14 godina, koji je ujedno bio i četvrti Memorijalni turnir "Jovan Kukaras" u znak sećanja na dugogodišnjeg predsednika TK Spartak.

Ovo je turnir druge kategorije i kao takav je trenutno najjači u Srbiji. Titule u singlu osvojili su Noa Krznarić iz Hrvatske u ženskoj kategoriji u Peter Fajta iz Mađarske u konkurenciji dečaka. Drugi nosilac, Noa Krznarić ubedljivo je stigla do titule kod devojčica. U finalu je bila ubedljiva i sa 2:0 (6:1, 6:2) savladala je Frančesku Čurmi sa Malte. U konkurenciji dečaka finale je bilo znatno uzbudljivije. Posle tri seta slavio je Peter Fajta iz Mađarske koji je do pobedničkog pehara stigao savladavši srpskog tenisera Hamada Međedovića sa 2:1 (5:7, 6:2, 6:2)

U finalu dublova slavili su Mateja Janićijević i Hamad Međedović, koji su savladali mađarsku kombinaciju Dobak - Fajta. U konkurenciji devojčica mađarski dubl Sabo - Janoši bio je bolji od dubla iz Makedonije Ristevska - Ognjanovska. Nagrade najboljima uručili su Milan Vučković, predsednik TK Spartak, i Ladislav Iršai, potpredesednik Kluba.Gost turnira je bio Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije koji je pobednicima predao prelazne pehare.

Milan Vučković, predsednik TK Spartak zadovoljan je ovogodišnjim turnirom - Imamo odlične povratne informacije od učeniska, a o kvalitetu tenisa govori i to da smo imali goste iz celog sveta. Ovo je i najjači turnir u ovoj generaciji u Srbiji, a sigurno ćemo za neke od talenata koje smo mogli da vidimo na našim terenima moći da vidimo i u značajnijim ulogama. Očekivali smo možda malo bolje rezultate od naših takmičara, međutim naši najbolje rangirani igrači Anđela Vidović i Oliver Sabo Rac su imali nesreću da se rano susretnu sa favoritima. Anđela je poražena od pobednice turnira u četvrtfinalu. Oni su mladi i od njih bolja izdanja očekujemo naredne godine.

921_2.jpg

  Share on Facebook