18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Počinje Palić Open
21.07.2016.

Teniski turnir Palić Open koji se odrćava n aterenima TK Palić počinje u subotu 23. septembra i trajaće do nedelje 31. jula kada će se odigrati finale u singlu.

Radi se o turniru za teniserke sa nagradnim fondom od 10.000 $ i spada u najvažnije teniske događaje u Subotici. I ove godine interesovanje je veoma veliko. - Imamo pun žreb kvalifikacija i po prijavama bi mogli odigrati još jedan turnir. Radi se o turniru na kojem se mahom okupljaju mlade igračice koje ovde stiču svoje prve važne ATP bodove a mogu osvojiti i neka finansijska sredstva. Često ovaj turnir bude odskočna daska za teniserke u njihovoj profesionalnoj karijeri.Turnir se na terenima TK Palić svaki dan održava od 22. do 31. jula uz besplatan ulaz pa stoga ovom prilikom pozivam sve ljubitelje da nas posete u ovom periodu i uživaju u kvalitetnim mečevima. - rekao je Siniša Kalinić, predsednik TK Palić 1878.

927_1.jpg

Direktor turnira je Robert Gurbić koji je izuzetno zadovoljan interesovanjem teniserki - Turnir je za nas od velikog značaja. Nažalost zbog sve teže materijalne situacije izuzetno je teško organizovati ovakav turnir. Pored grada Subotice veliku zahvalnost dugujemo Teniskom savezu Srbije koji nam je obezbedio veliki deo materijalnih sredstava i naravno našim stalnim sponzorima koji su pomogli da organizujemo Palić Open. Veliko je interesovanje što je prevazišlo naša očekivanja. U glavnom žrebu imamo 32 igračice od kojih osam dolazi iz kvalifikacija gde imamo 64 takmičarke, li pored njih još 84 čeka u alternativi. U ovom momentu bi mogli održati paralelno dva turnira koliko je interesovanje.

Prvi nosilac je bugarka Dia Evtimova koja je već osvajala ovaj turnir i to 2006 godine. U prvih osam nosilaca je i tenisreka iz Srbije, Tamara Ćurović iz Beograda od koje se očekuje da dođe do četvrtfinala pa čak i do polufinala. U glavnom žrebu ima još četiri teniserke iz Srbije dok će se u kvalifikacijama nadmetati još oko 15 srpskih teniserki. Na turniru će učestvovati i jedna subotičanka, Mejić Mila koja ima 16 godina.

  Share on Facebook