16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno završena 34. Vojvođanska zlatna rukavica
25.07.2016.

Subotica je bila domaćin 34. Vojvođanske zlatne rukavice. Veliki prelazni pehar namenjen najboljem bokseru pripao je Damjanu Grmuši koji je osvojio zlatnu medalju u lako velter kategoriji.

Vojvođansku zlatnu rukavicu organizovao je Boskerski savez Vojvodine i Bokserski klub Spartak uz pomoć Grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Za najboljeg boksera turnira proglašen je Damjan Grmuša koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 64 kg. Ekipno ubedljivo najbolja je bila reprezentacija Kazahstana koja je osvojila najviše medalja. Pored zlatne medalje Grmuše, Srbija je osvojila i dva srebrna odličja, kod devojaka Jelena Zekić, a kod momaka Marko Docić.

Stručni žiri je nagradio najbolje pojedince. Najborbeniji par kod juniora su Abbdelaziz El Madyny i Orazbek Asylkulov, najbolji tehničar je bio Santali Toltayev, najbolji strani takmičar Sadriddin Akhmedov, najbolji domaći Damjan Grmuša kome je dodeljena i najvrednija nagrada takmičenja. U konkurenciji juniorki, najborbenije su bile Lucy Garofalo i Kateryna Rohova, najbolji tehničar bila je Emia Mari Todorova, najbolji strani bokser Akniyet Abdigozha, najbolji domaći Jelena Zekić, dok je Italijanka Angela Karini zaslužila zlatnu rukavicu u konkurenciji juniorki koja je dodeljena po peti put.

931_1.jpg

  Share on Facebook