16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Agneš Bukta trijumfovala na Palić Openu
31.07.2016.

Na terenima teniskog kluba Palić okončan je trinaesti po redu Palić Open, profesionlani teniski turnir sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Trijumfovala je mađarica Agneš Bukta koja je u finalu pobedila Saru Čakarević sa 2:1 (6:4,1:6,6:4).

Finale je bilo izuzetno uzbudljivo, meč koji je trajao tri seta trajao je više od dva sata. Obe igračice su osvajale svoj servis na početku prvog seta. Nešto lakše je to polazilo za rukom Čakarević koja je tri puta sa nulom uspela da osvoji gem na svoj servis. Tako je počeo i deseti gem u kome je Čakarević imala prednost od 40:0, i sve je nagoveštavalo da će prvi set otići u taj brek. Međutim, Mađarica je izvršila pritisak i ubrzio izjednačila na 40:40. Čakarevićeva nije uspela da iskontroliše situaciju u kojoj se našla i sa duplom servis greškom poklonila je rivalki prvi set. Drugi set pripao je igračici iz Francuske koja je odmah na početku uzela brejk. U desetom gemu Bukta je napravila duplu servis grešku i dozvolila protivnici da povede sa 4:1. Već tada je bilo izvesno da će pobednicu odlučivati treći set. Treći odlučujući set počeo je velikom borbom. Posebno je interesantan bio treći gem u kojem je Bukta imala šest brejk lopti, ali je na kraju Čakarević iskoristila drugu gem loptu za vodstvo od 2:1. Bukta je vrlo brzo izjednačila, zaitim napravila brejk i na svoj servis stigal do velikih 4:2. Sigurnom igrom Bukta je osvajila naredna dva gema na svoj servis i meč privela kraju u svoju korist.

Trofej za drugo mesto uručio je Siniša Kalinić, predsednik TK Palić 1878, prvoplasiranu je darivao Ljubiša Đorđević, predsednik Organizacionog odbora. Pobednici Agneš Bukta pobednički ček u vrednosti 1.568 dolara dodelio je Milan Jerinkić, predsednika Skupštine Teniskog Saveza Srbije.

932_1.jpg

  Share on Facebook