21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem za Davora Štefaneka
19.08.2016.

Subotica ima novog Olimpijskog šampiona, rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju u Riu u kategoriji do 66 kilograma.Na izuzetnom uspehu čestitali su mu gradonačelnik Bogdan Laban i član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović.

Gradonačelnik Bogdan Laban je zlatnog olimpijca primio u svom kabinetu gde mu je Štefanek poklonio majicu sa Olimpijskih Igara iz Ria. - Davoru velika i iskrena zahvalnost jer je usrećio Suboticu i Srbiju. On je naš ponos, a 16. avgust 2016. godine će ostati upisan velikim slovima u istoriji subotičkog i srpskog sporta. Naš Rvački klub Spartak je već davao osvajače olimpijskih medalja, zlatnog Petkovića iz Montreala 1976. i srebrnog Memiševića 1984. iz Los Anđelesa, a ovo je treće sjajno odličje na koje smo izuzetno ponosni. Organizovali smo doček koji će se održati u subotu 20. avgusta sa početkom od 20 sati. kada će svi naši sugrađani moći da pozdrave Davora i njegovog trenera Sretena Damnjanovića na balkonu, iznad svečanog ulaza u Gradsku kuću. Planirano je da se naši šampioni obrate sugrađanima dok će rukovodstvo grada biti dole zajedno sa građanima Subotice, gde im je i mesto, jer su za uspeh ipak zaslužni sportisti, a ne mi. Proveselićemo se zajedno, a pomoćiće nam u tome i Dušan Svilar. Spremna je i tabla sa njegovim imenom koja će se na Olipijskoj česmi postaviti za dan grada 1. septembra. - dodao je Laban.

Štefanek se zahvalio na lepim rečima - Ne volim mnogo da pričam, uvek mi je draže da pokažem što mislim na strunjači. Drago mi je da sam se vratio u Suboticu, u našu rvačku salu u kojoj, kako kaže Sreta, žive duhovi hiljade rvača. Ko zna, da sam ostao u Proleteru, možda ne bi stigao do zlata. Hvala svima koji su verovali u mene, rekao sam da ću da rezultatima opravdam sve što se ulaže u mene, a nadam se da sam sa svetskom i olimpijskom titulom do i opravdao. Uradio sam ono što do sada niko nije, imam zlato i sa Prvenstva sveta i sa Olimpijade. Petković me je posle ulaska u finale pitao da li sam svestan šta mogu da napravim, odgovorio sam mu da baš i nisam siguran. Samo mi je poručio "Nemoj da se zezaš, idi tamo i udri do kraja". Hvala i njemu, jer je bio velika podrška i meni i Sreti, hvala i treneru Stojanu koji me je malo doveo u red, hvala svima koji su verovali u mene. Tu sam da pravim rezultate, a sledeći cilj mi je da vratimo titulu prvaka Srbije u Suboticu.

936_1.jpg

Davorov trener Sreten Damnjanović izuzetno je ponosan na svog rvača - Rvački klub Spartak ima izuzetno mnogo rezultata, i u našoj sali zaista živi 1.000 duhova. To mi je jednom prilikom rekao moj veliki prijatelj, inače naš veliki vaterpolista Zoran Janković. Došao je jednom kod nas, ušao u salu, i on mi je rekao da nije ni čudo što imamo toliko rezultata, kada tamo živi toliko rvačkih duhova. To sam zapamtio i to sam prenosio na generacije koje su osvajale medalje. Ono što je Davor uradio je kruna uspeha u sportu. Drago mi je posebno jer je sa tom medaljom prevazišao i mene. To mu je bila želja, još dok je klinac bio. Nasledio me je u svemu, još samo da me nasledi kao trener. Obećao je da hoće, jedini je ostao veran klubu, Subotici.

  Share on Facebook