21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Trijumf dizača tegova na Kupu Subotice
28.08.2016.

Takmičari kluba dizača tegova Spartak trijumfovali su na 31. Međunarodnom Kupu Subotice koji je održan u Hali sportova u subotu 27. avgusta. Na Kupu je učestvovalo pet ekipa iz inostranstva i 3 iz Srbije. i to: CS "AMEFA", Aradin (Rumunija), KDU "Olimpija", Ljubljana (Slovenija), Lelkesedés SK, Iregsemče (Mađarska), KDU "Vukovar", Vukovar (Hrvatska) a od ekipa iz Srbije, KDT "Radnički", Sombor, KDT "Herkules", Bač i domaćin takmičenja KDT "Spartak" iz Subotice sa dve ekipe.

Na samom početku takmičenja u okviru svečanog otvaranja KDT Spartak uručio je specijalna priznanja Davoru Štefaneku i njegovom treneru Sretenu Damnjanoviću za izuzetan rezultat i osvajanje zlatne Olimpijke medalje. Njima je priznanja predao trener KDT Spartaka, Stipan Vert. U ime Vojvođanskog Saveza za dizanje tegova poklon je predao predsednik, Stojadin Stošić. KDT Spartak je uručio i priznanja za postignute rezultate u ovom olimpijskom ciklusu, nagrađen je takmič Kajdoči Tamaš i njegov trener Vert Stipan.

939_2.jpg

Spartak je pobednik u ekipnom delu takmičenja a pored toga Kajdoči Tamaš je najbolji u pojedinačnoj konkurenciji. U ekipnoj konkurenciji Spartak je titulu osvojio u sastavu: Kajdoči Tamaš, Kanižai Aron i Rožnjik Ervin koji sdu sakupili 1.045 bodova. Drugo mesto pripalo je ekipa CS "AMEFA" iz Rumunije sa 938 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Kajdoči Tamaš iz Spartaka sa 366 kg (166+200) koji je sakupio 372 boda, drugi Rožnjik Ervin iz Spartaka sa 296 kg (136+160) 363 boda, a treće mesto pripalo je Bilegan Teodor iz CS "AMEFA" iz Aradina sa podignutih 275 kg (125+150) i sa 354 boda.

  Share on Facebook