18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljen 23. Memorijalni turnir Stevan Ćele Vilotić
30.08.2016.

Subotica će ponovo biti domaćin Memorijalnog turnira "Stevan Vilotić - Ćele" koji se ove godine orgnazuje po 23 put. Turnir se održava od 1. do 5. septembra uz učešće 6 reprezentacija, Francuska, SAD, Izrael, Ukrajina, Mađarska i Srbija.

Turnirčuva sećanje na jednog od naših najistaknutijih i najuspešnijih trenera mlađih fudbalskih kategorija, koji je osnovan na inicijativu sportskog novinara Ivice Kajdočija. Turnir je najavioNemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu:- Drago nam je što ćemo još jednom imati čast da budemo domaćini jednom ovakvom značajnom turniru, najboljim selekcijama devetnaestogodišnjaka iz Amerike, Francuske, Ukrajine, Izraela, Mađarske i, naravno, Srbije. Utakmice će se odigravati na terenima Bačkoj i Spartaka u Subotici, ali i u okruženju, Kanjiži, Bačkoj Topoli, Senti i Vrbasu. Turnir će svakako spojiti elemente turizma i sporta, a organizatorima pohvala jer su se potrudili da se sačuva i sećanje na Ivicu Kajdočija, sportskog novinara, koji je celog sebe utkao u ovaj Memorijal- istakao je Simović.

Orgnizatori ističu da će se u proteklih nedelju dana na teritoriji Subotici održati preko trideset treninga i devet utakmica. Posebnu zahvalnost duguju klubovima koji će biti domaćini utakmici ali i onima koji su omogućili terene za treninge, kao što su FK Bačka, JKP Stadion za uslove na Gradskomstadionu, Fk Vinogradar (dugogodišnji saradnik), FK Tavankut, FK Čantavir i FK Bajmok koji se rado odazvao molbi organizatora za saradnju u poslednjem momentui ustupio teren za trening bez problema.

940_1.jpg

Selekciju Srbije predvodiMilan Kosanović, koji je već bio na turniru kaopomoćnik VeljkuPaunoviću, sa generacijomkoja je stigla do svetske titule.- Ovo je jedna nova generacija koja nadolazi, čine je igrači rođeni 1998., 1999., pa čak i 2000. godišta i mislim da smo po tome najmlađi. Memorijal ima renome, a čovek po kojem nosi ime to apsolutno zaslužuje. Ovakav turnir zaslužuje i Subotica, pravi fudbalski grad, a nadam se da će nas publika podržati. Ako se samo pogledaju brojna imena koja su se promovisala na ovim memorijalima potvrđuje kvalitet. Gledajući spisak selekcije i Francuske i Amerike vidim da su ozbiljno shvatili turnir, jer dolaze u punim sastavima. Ozbiljni smo i mi, uvek nam je cilj da imamo kvalitetnu ekipu, da budemo dobri domaćini, ali i da ostvarimo rezultate u skladu sa našim ciljevima koji su uvek najviši

Dominik Dinga, kapiten naše selekcije iščekuje početak i obećava požrtvovanje svih kolega na terenu- Očekujem jak turnir, tu su sjajne reprezentacije, pre svega Francuska koja je vodeća u našem godištu. Odigraćemo takmičarski, daćemo sve od sebe, a biće ovo sigurno jedan lep test pred kvalifikacije u novembru.

Utakmice počinju 1. septembra, a finalni dan je u ponedeljak, 5. septembra, kada će biti i poznat pobednik 23. Memorijala. Mečevi po grupama počinju u 17 sati, na Gradskom stadionu u Subotici u četvrtak igraju Srbija i SAD, a na Bačkoj Izrael i Ukrajina, u petak su mečevi u Senti (Francuska - SAD) i Bačkoj Topoli (Izrael - Mađarska), a u subotu u Vrbasu (Srbija - Francuska) i Kanjiži (Mađarska - Ukrajina). Nedelja je slobodna, a u ponedeljak, 5. septembra, u Bačkoj Topoli u 15,30 igra se meč za peto mesto, na Gradskom stadionu u 16 sati počinje duel za treće mesto, a finalni meč se igra na terenu FK Bačka 1901, a počinje u 16,45 sati.

  Share on Facebook