18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Olimpijska česma dobila dve nove ploče
04.09.2016.

Olimpijska česma na početku Radijalca bogatija je za dva nova imena, Nikolu Kalinića i Davora Štefaneka osvajače olimpijskih medalja u Riu čija imena su se našla na pločama koje su danas svečano postavljene uz prisustvo velikog broja subotičana.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban iskoristio je priliku da se zahvali osvajačima olimpijske medalje ali i Udruženju građana "Zagrad" koja je imala inicijativu i sagradila Olimpijsku česmu. - Česma je postavljena na inicijativu UG "Zagrad" sa željom da se na neki način odužimo svim našim olimpijcima koji su se posebno istakli osvajanjem medalja. Ove godine su nas usrećili Nikola i Davor, a i sada želimo da im se zahvalimo na svemu. Pokušali smo da ih dočekamo na adekvatan način, svakako sa velikim zadovoljstvom, a trudićemo se da kroz rad lokalne samouprave i dalje pomažemo klubove iz kojih će se rađati novi sportski šampioni.

Davor Štefanek je istakao da je baš na ovoj česmi pre početka Olimpijade pokazao gde će biti ploča sa njegovim imenom. - Pokazao sam pre polaska na Brazil gde želim da bude ploča, istina je. U Rio sam otišao samouvereno, znao sam šta hoću, ali i mogu. Moraš da imaš neki cilj ispred sebe, a ja sam poslednje tri godine imao zaista velike ciljeve. Hvala Bogu, sve sam uspeo da ih realizujem i ponosam sam što sam danas tu, zajedno sa Kalinićem. Biti deo ovakve sportske elite nije mala stvar. Subotica je pokazala da je grad sportova, ima jedanaest olimpijskih medalja, a meni je posebno drago što su tri rvačke. Voleo bih da ovo bude momenat preporoda rvanja, zato i moramo da otvaramo škole rvanje, da pozivamo decu da se bave sportom, pa da ova česma za nekoliko godina postane mala.

Nikola Kalinić je na putu do Hale, gde je trenirao, često prolazio pored Olimpijske česme. - Svaki dan kada smo imali trening bi prolazili ovuda, upravo pored česme, i pili smo vode sa nje. Nekako je bilo u mašti, u snovima, da bi bilo lepo da jednog dana na česmi bude ime nekog od nas. Sada se to i ostvarilo, a znaju i moji saigrači koliko mi znači, jer sam im dosađivao da moramo da osvojimo medalju, da bih bio na česmi. Naravno, velika je privilegija i čast imati ime na vidnom mestu u gradu gde si rođen, a veoma mi je drago što ovde vidim mnogo dece, mnogo mladih ljudi. Upravo je naš najveći uspeh to što smo poslali poruku da je sport dobra prilika da se nešto uradi u životu, i da je sport prava zanimacija.

941_1.jpg

  Share on Facebook