18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Fudbaleri Srbije pobednici su 23. Memorijalnog turnira Stevan Ćele Vilotić
06.09.2016.

Srbija je pobednik 23. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" za fudbalere do 19 godina pošto su u finalu sa 3:1 savladali reprezentaciju Izraela.Junak meča bio je Igor Zlatanović sa dva gola, dok je Damjan Gojkov otklonio sve dileme u finišu, u momentima kada se rival nadao poravnanju.

Srbija je povela golom Zlatanovića u 16. minutu nakon asistencije Nikolića. U 39. minutu Orlići su duplirali prednost, Zlatanović je prihvatio jednu dubinsku loptu, izašao je sam pred golmana i elegantno ga prebacio. U preostalih šest minuta Izrael je propustio nekoliko prilika. Ono što su počeli u poslednja dva minuta prvog Izraelci su nastavili odmah u drugom poluvremenu. Prvo se u dobroj situaciji našao Asefa, šutirao je van okvira gola, a u 49. minutu gosti su smanjili. Kombinovali su Mahamid i Kalaila, a gol je postigao Abu Fani.

U poslednjih desetak minuta utakmice Izraelci su ponovo izršili pritisak dok se Srbija, možda isuviše povukla, a šansu je čekala iz kontre. U 82. minutu sjurio se Petrov po desnoj strani, ali nije mogao "sam protiv svih", oduzeo mu je loptu Levi, usledila je polukontra Izraela, Malka je prešao sve po levoj strani, pronašao Almoga koji, srećom, nije najbolje zahvatio loptu. Sve je bilo jasno u prvom minutu sudijske nadoknade, Petrov je izvukao kontru po levoj strani, povukao je na sebe dva defanzivca Izraela, proigrao je potom tačno Gojkova kojem nije bilo teško da otkloni sve dileme.

942_2.jpg

Po okončanju finalne utakmice usledila je svečana ceremonija dodele pehara i priznanja za najbolje ekipe i pojedince. Za najboljeg golmana proglašen je Marko Ilić iz reprezentacije Srbije, pehar mu je uručio selektor Sjedinjenih Američkih Država i nekadašnji proslavljeni golman, Bred Fridel. Priznanje za najboljeg igrača otišlo je u ruke kapitenu naše selekcije Dominiku Dingi kome je pehar predao Mitar Mrkela. Najtalentovaniji igrač Srbije je Dušan Vlahović, pehar mu je tradicionalno uručila Svetlana Vučić Vilotić, ćerka pokojnog čika Ćeleta. Priznanje za najuspešnijeg selektora pripalo je Milanu Kosanoviću selektoru Srbije, plaketu je uručla Svetlana Vučić Vilotić. Prvi strelac turnira je Almog Ejlon Haim iz Izraela sa 3 postignuta gola, koliko je postigao i Zlatanović, ali je, prema propisima, priznanje otišlo u ruke mlađeg Izraelca.

Za fer plej, pehar je pripao reprezentaciji Srbiji, ono nosi ime Ivice Kajdočija, idejnog tvorca turnira, a uručio ga je njegov sin Vladimir Kajdoči. Pehar za osvojeno treće mesto selekciji Francuske, odnosno kapitenu Kognatu predao je Nenad Nikolić, predsednik Područnog saveza Subotice. Kapitenu Izraela Džonatanu Leviju pehar za drugo mesto uručio je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. Pobednički pehar Srbiji uručio je koordinator mlađih selekcija Mitar Mrkela, a primio ga je Tomislav Todorović.

942_1.jpg

  Share on Facebook