18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Predlog kandidata za nagradu Jovan Mikić Spartak
20.10.2016.

Upravni odbor Sportskog saveza Vojvodine, na sednici održanoj 17.10.2016. godine doneo je propozicije na osnovu kojih će se dodeljivati Nagrada najistaknutijim sportistima, trenerima, sportskim sudijama, sportskim organizacijama, sportskim radnicima, sponzorina-donatorima sporta, kao i za životno delo "Jovan Mikić Spartak".Nagrada se dodeljuje pojedincima i sportskim organizacijama na teritoriji AP Vojvodine.

1. ZA SPORTISTE

postizanje rezultata visoke međunarodne vrednosti u seniorskoj konkurenciji, pojedinačno, odnosno pojedinačni doprinos koji je presudno uticao na ekipni plasman u okviru državne reprezentacije, a naročito u godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Nagrada se dodeljuje u muškoj i ženskoj konkurenciji za najbolji rezultat u tekućoj godini po unapred određenim kriterijumima. Kriterijum za seniore-ke:OI plasman do 7. mesta, SP plasman do 5. mesta, EP plasman do 3. mesta, Univerzijada plasman do 3. mesta, MI plasman do 3. mesta, Studentsko prvenstvo sveta 1.-2. mesto

2. SPORTISTI SA INVALIDITETOM

postizanje rezultata visoke međunarodne vrednosti u seniorskoj konkurenciji, pojedinačno, odnosno pojedinačni doprinos koji je presudno uticao na ekipni plasman u okviru državne reprezentacije, a naročito u godini u kojoj se nagrada dodeljuje. Nagrada se dodeljuje u muškoj i ženskoj konkurenciji za najbolji rezultat u tekućoj godini po unapred određenim kriterijumima. Kriterijum za seniore-ke: POI plasman do 7. mesta SP plasman do 5. mesta EP plasman do 3. mesta

3. ZA TRENERE Izuzetan stručni rad koji se ogleda konkretnom doprinosu i uticaju na postignute vrhunske rezultate sportista Izraženi i potvrđeni pedagoški kvalitet u radu sa svim kategorijama Stalno stručno usavršavanje Primena utvrđenih i savremenih metoda treninga Učešće na seminarima i usavršavanje Istaknuti rezultat, unapređenje vrhunskog sporta. Istaknuti rezultat u radu sa mlađim kategorijama Dugogodišnji rad sa ekipom ili pojedincem i postizanje vrhunskih rezultata

4. ZA SPORTSKE SUDIJE dugogodišnja izuzetno plodna i zapažena sudijska aktivnost na domaćim takmičenjima i suđenje na takmičenjima najvišeg međunarodnog ranga.

5. ZA SPORTSKE ORGANIZACIJE (sportski klubovi, granski i gradski/opštinski savezi) višegodišnji rezultati u masovnom okupljanju dece, omladine i odraslih radi aktivnog bavljenja sportom i sportskim aktivnostima, uspešno organizovan i dobro postavljen stručni rad sa svim kategorijama članstva, rezultati u podizanju fizičkih sposobnosti članstva, postizanje vrhunskih rezultata kroz duži period. rad na popularizaciji sporta kod mladih . Gradskom/Opštinskom sportskom savezu - organizaciji: za sportske i takmičarske rezultate osnovnih organizacija koje čine taj savez, za broj i kvalitet masovnih sportskih aktivnosti i manifestacija, rezultate u nastojanjima da se poveća broj osnovnih sportskih organizacija, rad na organizovanju usavršavanja stručnog kadra, borbu protiv svih negativnih pojava u sportu i rezultate u toj borbi, ispoljene organizatorske sposobnosti rukovodstva saveza u zadovoljavanju potreba svojih članica od zajedničkog interesa, kontinuitet u radu i doprinos u ostvarivanju zajedničkih programa u okviru Sportskog saveza Vojvodine. Granskom savezu - za izuzetne sportske takmičarske rezultate koji su postigli njeni članovi u zemlji i inostranstvu, na službenim međunarodnim ili nacionalnim sportskim takmičenjima. Kod približno jednakih takmičarskih rezultata prednost će imati ona organizacija koja okuplja veći broj klubova i sportista. Sportski klubovi - za izuzetne sportske takmičarske rezultate koji su postigli u zemlji i inostranstvu, na službenim međunarodnim ili nacionalnim sportskim takmičenjima. Postizanje vrhunskih rezultata kroz duži vremenski period, rad na popularizaciji sporta. Višegodišnji rezultati u masovnom okupljanju dece, omladine i odraslih radi aktivnog bavljanja sportom i sportskim aktivnostima, kao i stručni rad sa svim kategorijama.

6. SPORTSKI RADNICI za dugogodišnji rad u sportu, sportskim organizacijama i organima, doprinos u afirmaciji sporta (nauka, medicina, mediji). Sportski funkcioneri: unapređenje sportske prakse, organizacija u oblasti sporta, doprinos postizanju vrhunskih rezultata sportista, doprinos u istraživačko razvojnom radu.

7. VRHUNSKO-SPORTSKO DOSTIGNUĆE za dostignuća u neolimpijskim i u olimpijskim sportovina -neolimpijske discipline izuzetni sportski rezultati se ocenjuju na osnovu takmičarskog plasmana, rekorda i podviga u specifičnim sportovima.

8. ''FER - PLEJ'' ova nagrada se može dodeliti pojedincu ili ekipi za izuzetan gest ili ponašanje pre, tokom i posle sportskog događaja. Osnovni cilj je primer, sam čin ili akt izvršavanja i ispunjavanja osnovnih vrednosti sporta.

9. SPONZORI-DONATORI SPORTA preduzeća, privredna društva i druge privredne organizacije koje kroz duži vremenski period, putem sponzorstva-donatorstva, pomažu sportskim organizacijama i sportistima u AP Vojvodini, doprinoseći stvaranju uslova za postizanje vrhunskih sportskih rezultata, razvoju i popularizaciji sporta.

10. ZA žIVOTNO DELO za nagradu koja se dodeljuje za životno delo, mogu se predlagati izuzetni pojedinci iz svih kategorija prema osnovnim kriterijumima. U ovoj kategoriji dodeliće se priznanje za višegodišnji doprinos u razvoju i unapređenju sporta.

Kandidati za nagradu "Jovan Mikić Spartak" treba da ispunjavaju osnovne kriterijume utvrđene u ovom konkursu. Odluku o dodeli Nagrade donosi žiri, koga imenuje Upravni odbor Sportskog saveza Vojvodine. Svakom dobitniku Nagrade dodeljuje se statua i diploma. Nagrada se dodeljuje samo jedanput u istoj kategoriji. Raniji dobitnik može ponovo konkurisati za dodelu nagrade u kategoriji za životno delo, shodno sportskim rezultatima, radom u sportu i kriterijumima navedenim u ovom Konkursu.

Kandidate za nagrađivanje mogu predlagati isključivo članice SSV - granski i gradski/opštinski sportski savezi na osnovu inicijalnih predloga sportskih organizacija i društava.U predlogu naznačiti za koju se kategoriju predlažu kandidati-organizacije.

Predloge Sportskom Savezu Subotice podneti do petka 4.11. 2016g do 14:00 časova.Predlozi za dodeljivanjeNagrade podnose se u dva primerka

Predlozi se upućuju u dva štampana primerka na adresu : SPORTSKI SAVEZ VOJVODINE - za nagradu " Jovan Mikić Spartak " , 21000 NOVI SAD , Masarikova 25/1 i elektronskom poštom na adresu Saveza e-mail: office@ssv.rs. Predlozi za dodeljivanjeNagrade podnose se u dva primerka. Datum dostave predloga: 11.11.2016.godine

Tačan datum i mesto dodele Nagrade biće naknadno određeni.

Prijavni list

  Share on Facebook