16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svečano uručenje nagrada najboljim sportistima Grada
28.12.2016.

Svečano uručenje priznanja najboljim sportistima obavljeno je u Velikoj većnici Gradske kuće. U godini koja je na izmaku po odluci žirija najbolji sportista Subotice je Davor Štefanek osvajač Olimpijskog zlata, dok je najbolji sportski kolektiv rvački klub Spartak.

Na početku svečane ceremonije gradonačelnik Bogdan Laban pozdravio je sve prisutne.- Malo je gradova u Srbiji koji se, poput Subotice, mogu pohvaliti da su grad olimpijskog šampiona. Pratili smo dešavanja u Brazilu, a mi, Subotičani, bili smo posebno ponosni kada se čula himna Srbije zahvaljujući našem Davoru. Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo veću podršku sportistima, budžet za sportu smo povećali u 2017 godini. Već sada smo dosta uradili na izgradnji nove infrastrukture, postavljeni su stubovi za reflektora na Gradskom stadionu, novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, sledi postavljanje nove atletske staze u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, a trudićemo se da kroz saradnju sa Pokrajinom i Republikom obezbedimo što više sredstava. Čestitam svim dobitnicima priznanja a svima vama srećne predstojeće praznike.

Akcija Sportista godine realizuje se u saradnji nedeljnika Subotičke novine, Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice. Po prvi put najbolje je birao žiri sastavljen od članova koji su bili proglašeni za najbolje seniore Subotice.

950_3.jpg

U konkurenciji pionira najbolja je mačevalka Spartaka, Miona Petra Knežević. Drugo mesto pripalo je odbojkašici Barbari Batinić a treće novom biseru iz kluba dizača tegova, Viktoru Hašku. Među juniorima najbolji je Tamaš Kajdoči iz Kluba dizača tegova Spartak koji iza sebe ima veoma uspešnu godinu. Osvajao je medalje na svim velikim takmičenjima, na Svetskim i Evropskim prvenstvima uz obaranje niza nacionalnih rekorda. Druga je atletičarka Jovana Ilić najuspešniji takmičar na državnom prvenstvu, dok je treće mesto pripalo Novaku Saviću, plivači Spartak Prozivke. Najbolji u konkurenciji seniora je zlatni olimpijac, Davor Štefanek koji je po peti put u svojoj karijeri proglašen za najboljeg sportistu Subotice. Drugi je Martin Mačković osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine dok je treći Ervin Haško član kluba dizača tegova Spartak.

950_2.jpg

U konkurenciji klubova treće mesto pripalo je ženskom fudbalskom klubu Spartak, Klub dizača tegova zauzeo je drugo mesto, a Rvački klub Spartak prvo mesto. Posebnim priznanjem nagrađen je Stipan Vert, trener u KDT Spartak i savezni selektor koji je jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate dizača tegova. Nagradu je dobio i Duško Dražić, koji je nesebičnim ulaganjem i svojim angažovanjem podigao rukometni sport u gradu i ekipu Spartak Vojput svrstao u red najboljih u Srbiji. Posebno priznanje dobio je i Luka Andrašić, prvak Srbije u stonom tenisu za invalide. Pionirska ekipa žok Spartak koja je bila treća u Srbiji, kao i pionirska ekipa Tenis kluba Spartak koji su najbolji u državi. Nagrađen je i Vaterpolo klub Spartak Prozivka za plasman u 1B ligu i Radovan Radulović za uspehe u veteranskom trčanju.

950_4.jpg

950_5.jpg

  Share on Facebook