18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Arena osvojila Novogodišnji turnir
17.01.2017.

Pobedom ekipe "Arena" okončan je 44. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Arena je pred prepunom halom sportova savlada Lampone Meridian Realimpex sa ubedljivih 4:0 i zasluženo pored pobedničkog pehara osvojila nagradni ček od 400.000 dinara koji je kapitenu ekipe uručio Nemanja Simović, član gardskog veća zadužen za sport i omladinu.

Finalni dan bio je bogat programom koji je započeo revijalnom utakmicom između selekcija fudbalskih trenera i fudbalskh sudija. Slavile su sudije sa 2:1 golom iz kumulativnog penala u poslednjim trenucima susreta. Usledeo je meč za treće mesto između Česmer Invest i ekipe Vila Vesta Leteći Holanđani. Slavila je ekipa Česma Invest sa 2:0 a oba pogotka postigao je Lišćević.

955_2.jpg

Pred veliko finale subotička publika je pozdravila mališane iz FK Arena i FK Spartak (2009 godište) koji su odigrali revijalnu utakmicu. Slavila je ekipa Arene pobedivši svoje vršnjake sa 2:0, golovima koje su postigli u drugom poluvremenu.

Pre početka finalne utakmice muzički sastav Golden Trio iz Subotice odsvirao je himnu a za vreme zagrevanja još par numera iz njihovog repertoara. Mini koncert je bio u sklopu kulturne kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas" Fondacije "Danilo Kiš". Golden Trio izvodi dela klasične i filmske muzike. Sastav čine mladi muzičari iz Subotice: Tamaš Kiš - prva violina, Akoš Pletl - druga violina, Adriana županek - violončelo.

Spektakularan početak utakmice uz predstavljanje svih igrača ipunu Halu sportova najavljivao je uzbudljivo veliko finale. Međutim igrači Arene brzo su rešili pitanje pobednika. Poveli su golom Lazarevića u 8. minutu da bi isti igrač, koji je ujedno bio proglašeni za najboljeg pojedinca celog turnira, osam minuta kasnije duplirao prednost svog tima. U 19. minutu iskusni živić povećava na 3:0 da bi već u sledećem minutu svojim drugim golom donep prednost Areni od 4:0. Pokušali su fudbaleri Lamponea u nastavku susreta da smanje visoku prednost Arene.

955_1.jpg

Po završetku finalne utakmice podeljeni su pehari, medalje i vrednosni čekovi za tri prvoplasirane ekipe i proglađeni najbolji pojedinci. Pehar i medalje za treće mesto kao i ček na 50.000 dinara ekipi Česma Invest predao je predstavnik Auto Kuće Tasić, Filip Ilovac. Drugoplasiranoj ekipi Lampone Meridijan Realimpex, pehar, medalje i ček na 100.000 dinara dodelio je direktor JKP Stadion, Toth Robert. Na kraju pobednički ček od 400.000 dinara medalje i veliki prelazni pehar pobedničkoj ekipi Arena predao je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Njima je priznanja dodelio Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog Saveza Grada Subotice. Najbolji strelac turnira je Vesko Guberinić iz ekipe Lampone Meridijan Realimpex. Za najboljeg golmana proglašen je Nikola Joksimović, čuvar mreže pobedničke ekipe, koji je tokom celog turnira primio samo jedan gol. Najbolji igrač je Jovan Lazarević iz ekipe Arena.

  Share on Facebook