16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Novi teren na Paliću
30.03.2017.

Na Paliću je obnovljen košarkaški teren i napravljena je nova otvorena teretana koja je postavljena u blizini jezera ispred Sokolskog doma. Tereni su napravljeni donacijom vlade Japana u okviru realizacije projekta posvećenog "Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena na Paliću prisutni su bili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se vladi Japana na pomoći - Velika zahvalnost UNDP i vladi Japana na ovoj investiciji od 50.000 dolara. Pre mesec dana smo potpisali još jednu investiciju, radi se o rekonstrukciji krova na Domu zdravlja za koju sredstva takođe donira vlada Japana. Dogovorili smo i adaptaciju Centra za socijalni rad čija je investicija oko 70 hiljada dolara. U planu je i ambulanta na Prozivci a uskoro krećemo i sa izgradnjom nove Hitne pomoći. Verujemo da je japanska vlada u Subotici prepoznala dobrog domaćina. Mi smo se odnosili ljudski i prijateljski prema migrantima i zato je Subotica danas u fokusu i zato nam pomoć stiže sa svih strana.

961_3.jpg

Nenad Ivanišević, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izneo je podatke o konkretnoj pomoći koje će dobiti grad Subotica - Vlada Republike Srbije zajedno sa donatorima ovaj put Vladom Japana i pertnerom u ovom slučaju UNDP-a pokušava da se i na ovaj način zahvali lokalnim samoupravama i stanovništvu na odličnoj reakciju na migranstsku krizu. Mi smo ponosni kako građani Srbije reaguju na migranstku krizu, nije bilo nikakvih incidenata nepoostoji netrepeljivost. A sa druge strane zahvaljujemo se donatortima omogućavaju da lokalne samouprave koje su bile a i biće pod velikim teretom migranata da mnogu da osete i neki benefit od ove situacije. Konkretno u Subotici to je i fiskulturna sala u OŠ Đuro Salaj, ambulanta na Prozivci, nova zgrada Hitne pomoći a nadamo se i rekonstrukciji vrtića Mandarina a ako bude sreće počećemo i zaceljivanje kanala na Prozivci.

961_1.jpg961_2.jpg

  Share on Facebook