18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljene značajne jedriličarske regate
26.04.2017.

Na Palićkom jezeru će početkom maja biti održano niz regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić. Prva po redu je tradicionalna Prvomajska regata, koja je ujedno i prva regata u okviru Prtvenstva Srbije. Samo par dana kasnije od 4. do 7. maja održaće se Otvoreno prvenstvo Jugoistočne Evrope za decu do 15 godina u klasi optimist.

Upravo ova sportska dešavanja su na konferenciji za štampu koja je održana u Medija centru Gradske kuće najavili Atila Dubičanac, predsednik JK Palić i Tihomir Zakić, potpredsednik kluba i jedan od najboljih takmičara. U subotu 29. aprila sa početkom od 11 časova održaće se prva od pet regata Prvenstva Srbije na kojem se očekuje oko 120 takmičara koji će se takmičiti u 6 klasa. Biće to odlična provera pred najzanačajnije takmičenje u Srbiji - Otvoreno prvenstvo Jugoistočne Evrope za decu do 15 godina u klasi optimist koje će se održati od 4. do 7. maja gde se do sada prijavilo preko 60 takmičara a očekuje se da će ih biti skoro devedeset iz pet zemalja.

Predsednik JK Palić, Atila Dubičanac, naglasio je da se u klubu puno radio na poboljšanju uslova za najmlađe, ali i na edukaciji trenera kako bi sto spremnije dočekali novu sezonu. - Prethodnih godina imali smo tri operativna trenera, a sada ćemo imati još pet operativnih trenera, kao i tri trenera sa visokom školom. Ponovo smo pokrenuli školu jedrenja koja je besplatna za decu od 7 do 15 godina, dok će odrasli morati da plate edukaciju. Za vreme škole treninzi se obavljaju vikendom, a kada krene raspust, održavaće se svakog dana.

  Share on Facebook