18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljen Trimbi 2017
28.04.2017.

Tradicionalni Trimbi i ove godine će se 1. maja održati na relaciji između Subotice i Palića, u organizaciji Gradskog saveza "Sport za sve", uz pokroviteljstvo Grada Subotice a uz pomoć sponzora. Radi se o manifestaciji koja podrazumeva vožnju biciklama, roleraima, trčanjem ili šetnjom na relaciji između Subotice i Palića u vremenskom periodu od 8 ujutru do 12:30 časova.

Trimbi je najavio Marko Marjanušić, predsednik GS Sport za sve. - Ovo je jedna lepa rekreativna akcija koja traje 42 godine, imala je uspone i padove, imala je i nekoliko hiljada učesnika. Ideja je da sve generacije praznik iskoriste da se rekreiraju. Danas je auto preuzeo primat, ali trendove iz gradova Evrope u kojima se bicikli vraćaju na ulice obećava. Zato i mi, preko Trimbija, pokušavamo da mlade naviknemo na ovaj trend. Očekujemo sve da 1. maja, ujutru, od 8 sati, dođu na Trimbi. Učesnički tiket i ove godine ima popularne cene, od samo 100 dinara.

Više tehničkih detalja iznela je Merima Kulić, generalni sekretrar Saveza. - Na Trimbiju se može učestvovati na tri načina, vožnjom bicikla, rolera, ili pešačenjem, a sve u cilju da se građani Subotice animiraju i motivišu da praznik rada proslave baveći se rekreacijom, sa mogućnošću da se osvoje i vredne nagrade. Start Trimbija je ispred zgrade "Jadrana" između 8 i 11 sati, a cilj je do 12 sati na ispred terena FK Palić, gde će se u 12,30 sati biti održano izvlačenje nagrada. Svi oni koji prođu ovu rutu, a budu imali tiket, učestvuju u izvlačenju nagrade, tri glavne su tri bicikla, a biće obezbeđene i utešne nagrade, te nagrade za najstarijeg i najmlađeg samostalnog učesnika, te za vlasnika najstarije bicikle. I ove godine će za najbrže učesnike u 10 sati biti organizovano takmičenje u vožnji na poligonu, a za najbržeg sledi nagrada.

  Share on Facebook