18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Novi sportski teren u OŠ Jovan Mikić
03.10.2017.

Osnovna škola Jovan Mikić dobila je obnovljen sportski teren sa tartan podlogom. Projekat ukupne vrednosti od skoro 2,5 miliona realizovan je uz pomoć Pokrajine koja je obezbedila 2 miliona a ostala sredstva u iznosu od 450.000 dinara je od grada Subotice. Novi tartan teren obišli su Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, Nemanja Simović i Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice.

Goste je primila direktorica škole Marija Milodanović koja se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu i gradu Subotici na novom tartan terenu koji je zamenio dotrajali sportski teren koji je postavljen pre 50 godina. - Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da se ovaj projekat realizuje. Zahvaljujem se i gradonačelniku Subotice koji je potrebe škola i unapređenje uslova za izvođenje nastave u školama uvrstio među prioritete u radu lokalne samouprave, što nama zaista mnogo znači - rekla je Marija Milodanović, i navela da je u školsku 2017/2018. godinu upisano 36 đaka, kao i da ovu školu trenutno pohađaju 483 učenika.

982_2.jpg

Izgradnja sportske infrastrukture, adaptacija i rekonstrukcija sportskih terena jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Vladimir Batez je naveo da je nakon rebalansa budžeta, u junu ove godine, i raspisivanja konkursa Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dodelio sredstva i za sanaciju poda u fiskulturnoj sali OŠ "Ivan Milutinović", u Subotici, i za izgradnju otvorenog terena u subotičkoj Osnovnoj školi "Kizur Ištvan".

Izgradnja nove sportske infrastrukture biće jedan od prioriteta u radu subotičke lokalne samouprave, rekao je Nemanja Simović, i dodao da je nakon postavljanja novog balona na bazenu u Dudovoj šumi i izgradnje novih reflektora na Gradskom stadionu u toku i zakonska procedura odabira izvođača radova za postavljanje klimatizacije u Hali sportova. - Danas đacima OŠ "Jovan Mikić" predajemo na upotrebu novi sportski teren sa tartan podlogom koji poboljšava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja i smanjuje opasnost od povreda kod dece. Nakon rekonstrukcije fiskulturne sale u OŠ 'Sveti Sava' ovo je još jedan zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Subotice. - naglasio je Nemanja Simović i najavio da će već 9. oktobra 2017. godine, u okviru Sportskog centra u Prvomajskoj ulici, građanima na upotrebu biti predat još jedan teren sa tartan podlogom.

982_1.jpg

  Share on Facebook