18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održano stručno predavanje za trenere
13.10.2017.

Sportski Savez Subotice organizovao je stručno predavanje za trenere u saradnji sa Akademijom "Korak" na temu: "Korektivna gimnastika u službi pravilnog razvoja mladih sportista", koju je izneo predavač Ljubomir Stankić

Gost na stručnom predavanju je bio Slobodan Boškan, predsednik Sportskog Saveza Vojvodine koji je iskoristio ovu priliku da se upozna sa funkcionisanjem sporta u Subotici u razgovoru sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza Subotice iNemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu.

- Čast mi je što sam posetio Sportski savez Subotice a imao sam priliku i da razgovaram sa članom gradskog veća, Nemanjom Simovićem. Drago mi je da je Sportski savez Subotice organizovao ovo stručno predavanje Akademije Korak, koje je trenerima izneo Ljuba, vlasnik akademije koji je19 godina napravio izuzetne stvari u radu sa decom. Zbog svega toga sam odlučio da ispred Sportskog saveza Vojvodine dođem i podržim ovaj projekat kmao predsednik saveza i naravno kao bivši profesionalni sportista. Svestan sam koliko je važan rad sa decom, pošto je sve veći problem sa lošim držanjem i sa kičmom kod dece uzrasta od 1 do 4 razreda osnovne škole. Tada je najvažnije baviti se njima i njihovim pravilnim razvojem. Zbog toga je ovo predavanje važno, da se prepoznaju problemi kod dece i na vreme vežbama isprave nedostaci. - rekao je Slobodan Boškan.

984_2.jpg

Prisutne na stručnom predavanju pozdravio je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice koji se zahvalio na poseti Slobana Boškana kao i predstavnika Sportskog saveza Sombora. Razlog za organizaciju ovog predavanja leži u činjenici i podacima iz sportske ambulante u Subotici da sve veći broj dece ima probleme sa držanjem i ravnim stopalima. želja Sportskog saveza je bila da upozna svoje trenere sa ovom problematikom i da im se pokaže kojim vežbama mogu da pomognu deci da im se isprave nedostaci u držanju. Zahvalio se i Akademiji Korak koja se dugi niz godina bavi ovom problematikom i svoje znanje želi da prenese na trenere u cilju preventive i pomoći našim mladim sugrađanima.

984_1.jpg984_4.jpg


  Share on Facebook