18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prof dr Marko Stojanović održao stručno predavanje
31.10.2017.

Sportski Savez Subotice organizovao je stručno predavanje na temu "Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji". Predavač ove interesantne teme bio jeProf dr Marko Stojanović koji je nakon teoretskog dele i pratktički pokazao vežbe.

Na predavanju koje je održano u Hali sportova okupilo se dvadesetak trenera iz više grana sporta koji su sa interesovanjem pratili izlaganje profesora. Nakon teoretskog dela u hali sportova je održan i praktični deo gde je Marko Stojanović svojim primerom prikazao vežbe.

987_1.jpg

Prof dr Marko Stojanović ima iskustva u radu sa kvalitetnim sportistima. Radio je kao kondicioni trener u fudbalu (A-tim, Mlada reprezentacija, U-23, veći broj superligaških klubova), konsultant većeg broja vrhunskih srpskih kajakaša, kondicioni trener u košarci (žKK Vojvodina, KK Vojvodina Srbijagas), Sportski naučnik- Košarkaška reprezentacija Rumunije (seniorimuškarci). Naučno opredeljenje mu je pre svega vezano za Fiziološka testiranja elitnih sportista, trening snage kod sportista, zdravstveni aspekti vežbanja i dr. Praktično iskustvo ima u ergometriji i spirometriji, FMS, laktat-test protokoli, motorička testranja, antropometrija.

Sportski savez Subotice uspostaviće saradnju sa prof dr Markom Stojanovićem koji bi u naredenom periodu trebao da održi niz stručnih predavanja subotičkim trenerima.

987_3.jpg


987_2.jpg

  Share on Facebook