18.05.2024. Subota

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rvači Spartaka novi prvaci Srbije
05.12.2017.

Subotičani su ispunili obećanje, titulu vratili u Suboticu i po 24. put postali šampioni države.Plej of je održan u Subotici uz učešće najbolje četiri ekipe u ovoj sezoni.Kako se i očekivalo u finalu su se sastali Spartak i Proleter, ekipe koje su najviše pokazale u ovom prvenstvu.

Spartak je u polufinalu bio bolji od Novog Sada, pobedivši sa 6:2, dok je u drugom polufinalu slavio Proleter istim rezultatom nad Partizanom. U borbi za treće mesto između Partizana i Novog Sada viđena je velika borba. Meč je završen sa 4:4, ali zbog više tuševa treće mesto priapalo je ekipi Partizana. Finale je okupilo veliki broj posetilaca, ali i mnoge zvaničnike. Prisustvovao je gradonačelnik Bogdan Laban uz člana veća zaduženog za sport i omladinu, Nemanju Simovića i generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice, Gorana Marinkovića. Podršku rvačima dao je i Darko Udovičić, pomoćnik ministra sporta i omladine Republike Srbije, te Patrik Drid iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Ispred Rvačkog saveza Srbije prisutan je bio predsednik željko Trajković.

992_2.jpg

Rvački klub Spartak iskoristio je priliku da se pre finalne borbe zahvali Sportskom savezu Subotice na pomoći koju su im pružili u ovoj sezoni. Zahvalnicu je primio Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice.

992_3.jpg

Samo finale počelo je vuizuelnim efektima i nagovestilo je veliku sportsku manifestaciju. Interesatno je bilo što su kategorije bile pomešane pa su nakon prve borbe u najlakšoj težinskoj kategoriji nastupili kolosi u najtežoj. Prva borba najavila je dobar i neizvestan meč. Gazdag je i neizvesnom meču savladao Kolompara za vodstvo Spartaka.Usledila je borba u kategoriji do 130 kg u kojoj je Kadžaja opravdao ulogu favorita i tehničkim tušem savladao rivala za drugi bod Spartaka. Usledilo je taktičko nadmudrivanje i krajnje iscrpljujuća borba između Tamaša Nađa i Kristijana Frisa u kategoriji do 67 kg. Nađ je poveo zbog pasivnosti rivala, a bio je to jedini bod u nadmudrivanju u prvoj rundi. Izjednačio je Fris na isti način, a taj bod mu je doneo i pobedu za smanjenje rezultata na 2:1. U sledećoj borbi Dejan Franjković je pokazao svoj kvalitet. Iz jedne brze i iznenadne akcije došao je do tuša protiv Filipa Petkovića.

992_5.jpg

Borba koja je privukla veliku pažnju je bila u kategoriji do 72kg između Aleksandra Maksimovića i Mate Nemeša. Poveo je rvač Proletera sa 1:0, da bi dvadesetak sekundi pre kraja Maksimović poravnao nakon pasivnosti rvača Proletera. U samom finišu borbe Nemeš je krenuo u akciju, međutim vreme je isteklo i vredan bod otišao je na konto Spartaka za visokih 4:1. U naredne dve borbe rvači Proletera su došli do bodova. Valentin Čabi je tehničkim tušem savladao Olivera Tota. Da bi Viktor Nemeš pobedio Norberta Čikoša koji je pružio žestok otpor Svetskom prvaku. U poslednjem duelu sastali su se Davor Štefanek i Goran Sremac. Prva runda završena je nerešenim rezultatom 1:1. Poveo je Sremac u drugoj rundi, međutim usledio je odličan zahvat Olimpijskog pobednika koji je tuširao svog rivala i time doneo Spartaku 24. ekipnu titulu.

Finale: Spartak - Proleter 5:3

60 kg: Gazdag - Kolompar 1:0 (2:2, 2:0), 67 kg: T. Nađ - Fris 0:1 (1:0, 0:1), 72 kg: Maksimović - M. Nemeš 1:0 (0:1, 1:0), 77 kg: Štefanek - Sremac 1:0 (tuš u drugoj rundi), 82 kg: Čikoš - V. Nemeš 0:1 (tehnički tuš u 1. rundi), 87 kg: Tot - Čabi 0:1 (tehnički tuš u 2. rundi), 97 kg: Franjković - Petković 1:0 (tuš u 1. rundi), 130 kg: Kadžaja - Krenjicki 1:0 (tehnički tuš u 1. rundi).

992_4.jpg

992_1.jpg

  Share on Facebook